fbpx

“Crvena linija za rješenje naših problema je juni”

Autor: dnevno.ba

Razgovori delegacija HDZ-a i SDA o usvajanju izmjena Izbornog zakona i realizaciji 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije koji su održani u Sarajevu, završeni su, a lideri ovih stranaka rekli su do kojih zaključaka su došli.

Kako je na pres konferenciji rekao lider HDZ-a Dragan Čović “crvena linija” za rješavanje ključnih pitanja je mjesec juni te da je uvjeren da će se već iduće sedmice moći pred javnost ponuditi rješenja i da je Federalnu vladu moguće riješiti do trećeg mjeseca, a izborni zakon do četvrtog.

“Sva tri pitanja planiramo riješiti do kraja šestog mjeseca ove godine. Tada od evropskih predstavnika možemo tražiti kandidatski status za članstvo u EU. To bi nam olakšalo i priču o vakcinama. Optimističan sam i već iduće sedmice ćemo ponuditi plan. Izborni zakon ćemo završiti do kraja četvrtog mjeseca. Naravno, za sve nam treba treći partner. Pratite proces i dajte nam podršku da izađemo iz zatvorenog kruga kada je u pitanju BiH”, kazao je Čović.

Čović je dodao i da je današnji sastanak poslužio da iduće sedmice imaju sastanak oko Vlade Federacije. Naglasio je da će na stolu biti sva otvorena pitanja.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI