Cvitanoviću važnije obilježavanje stradanja Hrvata na Kupresu nego Sajam u Mostaru

Autor: K. Lovrić / Dnevno.ba

KUPRES - U utorak je obilježena 26. obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni. Prema programu obilježavanja godišnjice pod nazivom „U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu“ položeni su vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježjima Suho polje, ispred masovne grobnice Kupreško polje, ispred spomenika Vukovarskim braniteljima na Kupreškom polju i ispred križa kod crkve Svete Obitelji u Kupresu u kojoj je služena i sveta misa za sve poginule i sahranjene na Kupreškoj visoravni.

Obilježavanje 26. godišnjice stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni koje su organizirale udruge proistekle iz Domovinskog rata Kupres i općina Kupres nazočio je i Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990.

U isto vrijeme je u Mostaru priređeno svečano otvaranje Sajma gospodarstva, pa su se mnogi pitali zašto tom događaju nisu nazočni predstavnici nekih oporbenih hrvatskih političkih stranaka, a prvenstveno misleći na Cvitanovića, međutim čelni čovjek HDZ-a1990 očigledno je i na ovaj način dao svima do znanja kako ipak postoje prioriteti, jer žrtve s Kupreške visoravni uvijek trebaju imati prednost ispred nekakvog Vučića i Dodika.

Autor: K. Lovrić / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI