Dalida Burzić o Gordani Tadić i njezinim suradnicima – „Svi ste vi jedno veliko zlo“!

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Nakon što je otac stradalog Dženana Memića zatražio prijem u Tužiteljstvu BiH, pozvan je dana 03. 10. 2018. godine zajedno sa svojim odvjetnikom Ifetom Feragetom na sastanak sa v.d. Glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordanom Tadić i njenim suradnicima: tužiteljem Tužiteljstva BiH Ćazimom Hasanspahićem i istražiteljem Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Nerminom Halilagićem, koji rade na već formiranom predmetu u Tužiteljstvu BiH na temelju ranijih prijava obitelji Memić.

V.d. glavnog tužitelja BiH Gordana Tadić upoznala je g. Memića da je donijela oduku o formiranju tima tužitelja koji će raditi na navedenom predmetu, a Muriz Memić je kratko za portal Dnevno.ba prokomentirao, da je „zadovoljan ishodom sastanka“!

U isto vrijeme, kada je Glavna državna tužiteljica Gordana Tadić zajedno sa svojim suradnicima upričila prijem za Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića i odvjetnika Ifeta Ferageta, održavao se skup u Neumu, na kojem su prisutni suci i glavni kantonalni tužitelji. Na skupu je bila prisutna i glavna kantonalna tužiteljica Kantona Sarajevo Dalida Burzić, koja je, prema mojim informacijama „opet betonirala“, odnosno mješala rakiju, vino i pivo, ali ovoga puta crno pivo. Nulerica zacijelo nije.

Vrlo vjerojatno, je ovoga puta Dalida Burzić udarala po blažim alkoholnim pićima, jer zna da „mora“ na skupu u Neumu biti trijezna, i da ne smije napraviti ili još bolje ponoviti jednu istu grešku, poput one, od prošle godine, kada se u Neumu toliko „nalila“, da je iz štikla, poput voz iz tračnica, iskakala, a što se dalje događalo ne bih za čitateljstvo radi sablazni. Ples po stolovima, uz pjesmu „kakvo telo Dalida ima“, samo su neki od skandala, koji su obilježili prošlu godinu.

Dakle, nakon što je Tadićeva zajedno sa svojim suradnicima završila sastanak sa Murizom Memićem i odvjetnikom Ifetom Feragetom, te navedenu informaciju i slike sa prijema oglasila na web stranici Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, a svi, elektronski i printani mediji blagovremeno prenijeli i pozdravili takav potez Tadićeve, Dalida Burzić se u isto vrijeme nalazila na skupu u Neumu, te kad je navedenu vijest u medijima vidjela, kratko je pred određenim tužiteljima i sucima promumljala: „Svi ste vi jedno veliko zlo“, adresirajući takve očajničke tvdnje na adresu Tadićeve i njezinih suradnika, koji su iskazali i volju i snagu, da stanu u kraj pravosudno-policijskoj mafiji na razini Kantona Sarajevo, koju predvodi Dalida Burzić. Nije ovo Burzićeva slučajno izgovorila, jer ne laje kuca radi sela, nego radi sebe. O promišljanju i filozofsko-teološkim pojmovima, ‘ko je zlo, a ‘ko nije, Dalida Burzić imat će vremena u pritvoru da razmišlja, gdje se najbolja štiva i pjesmice iz dosade sastavljaju.

Kako Dnevno.ba saznaje, komentari od pojedinih sudaca i tužitelja na skupu u Neumu upućeni na adresu Dalide Burzić, nakon njezina komentara o Tadićevoj i njezinim suradnicima, bili su užasavajući: „Šta joj je? Jel’ opet pjana il’ nadrogirana“!

Nakon što je Tadićeva zajedno sa svojim suradnicima u srijedu primila Muriza Memića i odvjetnika Ifeta Ferageta, Dalida Burzić je istoga dana, pročitavši informaciju u medijima, iz Neuma za Sarajevo odmah krstareći žurno sa svojim automobilom krenula, tvrde moji izvori.

Dalida Burzić je bila izričita u tvrdnjama za potpredsjednicu VSTV-a BiH Ružicu Jukić. Za Burzićevu ona je (o. p. Ružica Jukić) u cijeloj toj priči, „najveće zlo“, samo zato, jer je do sada nekoliko puta u svome Uredu primila Muriza Memića i odvjetnika Ifeta Ferageta, i tom prilikom istima obećala, da će „u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima i ovlastima učiniti sve, da oštećeni Muriz Memić i njegova obitelj ostvare sva zakonom i Ustavom zagarantovana prava, da će kao dopredsjednica VSTV-a BiH učiniti sve, u cilju jačanja povjerenja javnosti u pravosudne strukture i afirmiranja toga povjerenja, a koje je nažalost, na predmetu Dženana Memića, očito svjesnim opstrukcijama pojedinih tužitelja i pripadnika MUP-a KS, takvo povjerenje suspendirano i narušeno“.

‘Ko je zlo? Gordana Tadić i njezini suradnici ili Dalida Burzić?!

„ Dalida, Ne sudi druge po sebi!“ – kažu sveti pisci!

Nesumnjivo, je da, Dalida Burzić sada pokušava sve i svakoga u svome poznatom maniru sotonizirati i obezvrijediti, ali i optužiti, kako bi svoje kriminalne aktivnosti na druge prebacila, ali bezuspješno. Kako je Burzićeva u svakom vidu neostvarena, oni, koji su svo vrijeme ukazivali na njezine kriminalne i promiskuitetne radnje, te ju slijedom navedenog spriječili ili onemogućili u njezinom nastojanju ka nominaciji/kandidaturi za poziciju Glavnog tužitelja BiH, Burzićeva ne može nikada oprostiti. Ona je sada ranjena zvijer, ali još uvijek vrlo opasna. Sklepani ljubavni američki projekat Burzić – Mektić je propao.

Zbog sramne uloge Dalide Burzić i njezinih tužitelja u predmetu Dženana Memića, te dezavuiranja i laganja Ustavnog suda Bosne i Hercegovine od strane istih, to stoga nije bilo mjesta za „opravdane“ ambicije i bolesna očekivanja Dalide Burzić, sada na poziciji Glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, da bude izabrana za Predsjednika Suda BiH ili Glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, što joj je i povjerljivo priopćeno od pojednih stranih ambasada i pojedinih članova VSTV-a BiH, njezinih kućnih prijatelja, tako da ista nije niti konkurirala na ove pozicije po sugestiji njoj poznate grupe.

Za to će vrijeme, kako se Dalida Burzić nada, javnost zaboraviti na njenu sramotnu ulogu u aferi “Memić”, u skandaloznom policijskom i sudsko-tužiteljskom slučaju bez presedana prikrivanja stvarnih počinitelja krivičnog djela ubistva Dženana Memića na Ilidži, za koje prikrivanje se ista sumnjiči, da je kao Glavni tužitelj nadležnog Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu od stvarnih počinitelja tog zločina i njihovih srodnika primila mito u iznosu od 250.000 EURA, a koji iznos je podijelila s ostalim ključnim akterima tog prikrivanja: osobno je po uputama naručitelja prikrivanja zadržala polovicu te sume, dok je ostatak mita otišao ostalim ključnim prikrivateljima i konstruktorima tog slučaja u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, policiji i vještacima, kao i plaćenim novinarima i spin majstorima plaćenicima na pojedinim plaćenim web portalima.

Autor: Josip Šimić

ZADNJE VIJESTI