fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DARIO KORDIĆ: Molim za sve one ljude koji me osuđuju i žele mi loše…

Autor: Dnevno.hr

ZAGREB - Dario Kordić, koji je od dosuđenih 25 godina za ratni zločin, nakon odležane dvije trećine izašao na slobodu, svaki trenutak svojeg života na slobodi podredio je promicanju vjere. Osim odluke da vlastitim životnim iskustvom pomiče riječ Božju, Kordić je čvrsto odlučio distancirati se od medija.

Zatvorio se za medije

Naime, nakon izuzetno posjećenih vjerskih susreta koje vodi upravo Dario Kordić, interes medija za njegovo djelovanje naglo se pojačao i to u ne baš najboljem kontekstu. Javnost nije s oduševljenjem dočekala vijest da čovjek, koji je po zapovijednoj odgovornosti odležao kaznu za teški ratni zločin, priča o svom iskustvu s Bogom. Štoviše, jedan od takvih susreta prekinula je nekolicina studenata razvijajući transparent, usput ga glasno nazivajući “ratnim zločincem”.

Sve to rezultiralo je Kordićevom odlukom da niti jednom mediju više nikada ne otvori dušu:

“Slijedeći susret bit će kada Bog to odredi”

“Morate me shvatiti… Volio bih da poštujete moju želju jer cijeli moj sadašnji život okrenut je prema Bogu i njegovoj riječi”, rekao nam je Dario Kordić koji je na pitanje kada i gdje možemo očekivati slijedeći skup na kojem će govoriti o svojim iskustvima kroz prizmu vjere, odgovorio ovako:

“Kada Bog odredi…”

Onima koji ga zbog vjerskih skupova napadaju i vrijeđaju, Kordić se ne misli suprotstaviti. Dapače:

“Svim srcem ću se moliti za njih. Gospodin je velik, a istina je samo jedna”, rekao je naš sugovornik.

“Gospodin me očistio, a rešetke su nestale”

“Imao sam tada 31 godinu i gledao sam masovno prolijevanje krvi po našoj prekrasnoj zemlji. Kada sada gledam unatrag i razmislim o tome, nitko od nas nije trebao preživjeti te strahote. Jedini tko nas je spasio bio je sam Bog. Kada je došla vijest o Daytonskom sporazumu sve su nas, kao zbog odmazde, prebacili u Haag. Proveo sam skoro 9 godina u sobici, a jedino što sam imao u ruci bila je krunica. Molio sam se Bogu i dan po dan, tijekom svojeg suđenja, sve sam mu postajao bliži. Osjetio sam kako me Gospodin čisti, a rešetke na mojem prozoru polako su nestajale…”, samo je mali dio svjedočanstva koji na susretima s katoličkim vjernicima dijeli Dario Kordić.

Autor: Dnevno.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});