fbpx

Deset bizarnih stvari koje je Kim Jong Un zapravo uradio!

Autor: Dnevni avaz

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un postao je sinonim za filmskog diktatora sa vrlo opasnim nuklearnim igračkama. Ipak, njegovi bahati potezi odjekuju mnogo više od detonacija kojima svako malo bocne okolne države i pažnju cijelog svijeta.

  1. Ne presavijajte novine (i druga bizarna pravila)

Kim Jong Un je toliko bizaran na toliko mnogo nivoa da je teško izvući jedno njegovo bizarno pravilo. Primjerice, građani Sjeverne Koreje ne smiju da presavijaju novine jer je vođina fotografija uvijek na naslovnoj strani. Izgužvana slika Kima se tretira kao nepoštovanje vlasti i najstrože kažnjava.

  1. Ubio je tetku jer ga je kritizirala zbog tetka

Lider Severne Koreje navodno je naredio da otruju njegovu tetku Kim Kjong Hui jer ga je, gle čuda, kritizirala jer je ubio njegovog tetka Jang Song Teka.

  1. Folirao je da je raznio Bjelu kuću i Baraka Obamu

Propagandni spotovi u sjevernokorejskim vijestima prikazivali su Bijelu kuću kako gori jer su na nju ispaljeni projektili i cijeli svijet koji se trese pred vojnom silom Pjongjanga.

A kada Bijela kuća nije bila dovoljna Kim Jong Un je postavio i animirani snimak u kome je “zapalio” Baraka Obamu.

  1. Stvarno je raznio ministra odbrane

Ministar odbrane Sjeverne Koreje nije stigao ni da iznese svoju odbranu a Kim Jong Un ga je raznio projektilom. Razlog za to bio je krajnje jednostavan – ministar Hjon Jong Hol (66) je zaspao na sastanku, a pogubljenje je bilo nevjerovatno bizarno.

  1. Tjerao je ljude da plaču kada je umro njegov otac

Nakon smrti Kim Jong Ila kolone građana Sjeverne Koreje morale su da izraze tugu zbog smrti lidera i očekivalo se da plaču. Dvije ili tri suze nisu bile dovoljne. Čupanje kose, ridanje, padanje po ulici od tuge bili su preduvjeti  da vam policija ne kuca na vrata. Navodno je na tisuće ljudi poslano u radne logore, a Kim Jong Un je tražio i da se kazne oni koji su plakali ali se nisu baš unijeli u to.

  1. General je, a ne zna ni da salutira kako treba

Kim Jong Un nema dana vojnog iskustva, nikada se nije bavio vojskom a sudeći po konstituciji nije baš ni u formi, ipak, kada je njegov otac Kim Jong Il umro, on je unaprijeđen u generala sa četiri zvijezdice. Potpuni manjak vojne struke ga ne spriječava da naređuje nuklerarne probe.

  1. Zaluđen je košarkom i Denisom Rodmanom

Kim možda ne zna ništa o vojsci, ali zato poznaje basket. Njegova opsesija ide toliko daleko da on prijeti Americi i paranoično izoluje državu zbog prijetnji od špijuna, ali zato Denisa Rodmana dočekuje kao rado viđenog gosta.

  1. Osvojio je 100 posto glasova na jednim izborima

Prema glasačkim spisima svi građani Sjeverne Koreje glasali su za Kima. Baš svi. Magovi marketinga Kim Jong Una kao da nisu razmotrili da nije moguće da su baš svi izašli na glasanje. Ili jesu, samo ih je u klasičnom Kim Jong Un stilu bilo baš briga.

  1. Niko ne zna koliko on zapravo ima godina (a vjerovatno je baš mlad)

Kim krije svoj datum rođenja, pa tako kao dama krije i godine. On vjerovatno ima oko 28 ili 29 godina, a mnogi misle da je dosta stariji.

  1. Bio je faca u školi

Čovjek koga danas opisuju kao okrutnog političara bio je običan student koji je išao u školu u Bernu u Švajcarskoj. Japanske novine tvrde da je tada studirao pod lažnim imenom Kol Pak.

Opisan je kao stidljiv dečko koji se sjajno slagao sa kolegama, već tada je pratio košarku a svuda je išao sa starijim studentom koji mu je vjerovatno bio telohranitelj.

Autor: Dnevni avaz

ZADNJE VIJESTI