fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Deset kandidata za novog direktora Zavoda MIO/PIO

Autor: Dnevni avaz

SARAJEVO - Natječaj za mjesto direktora Zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje Federacije BiH zatvoren je 12. travnja, a komisija zadužena za provođenje procedure sastat će se do kraja ovog mjeseca kako bi otvorila pristigle prijave.

Neslužbeno saznajemo da je u predviđenom roku pristiglo više od deset prijava te da će komisija imati zahtjevan posao. Komisija će na prvom zasjedanju, kako je planirano, otvoriti kuverte i odbaciti prijave koje ne zadovoljavaju natječajem određene kriterije.

Uvjeti za kandidate

Članom 11. stav 2. Zakona o organizaciji mirovinskog i invalidskog osiguranja Federacije BiH propisano je da se za direktora imenuje osoba koja bude najbolje ocijenjena.

U uvjetima se traže univerzitetska diploma, radno iskustvo u oblasti javnih financija, s fokusom na iskustvo u oblasti mirovinskog i invalidskog osiguranja. Osim općih uvjeta, na izbor će utjecati i stupanj obrazovanja, znanja, iskustva, kao i poznavanje stranih jezika.

Kako tvrdi naš izvor, među kandidatima se našao Zijad Krnjić, aktualni v. d. direktora.

Uz njegovo ime pojavljuju se i Sulejman Garib, bivši federalni ministar za izbjeglice i raseljene osobe.

Potvrđeno nam je da je dokumentaciju predao i Edin Kotlo, trenutni zamjenik direktora Kantonalne službe Sarajevo, te Kenan Spahić, pomoćnik ministra rada i socijalne politike Federacije BiH. Nijedna prijava nije stigla od HDZ-ovih kandidata.

Okončanje pregovora

Natječaj je u „Službenim novinama FBiH“ objavljen 29. ožujka, nakon što je Vlada Federacije BiH na 158. sjednici donijela Odluku o raspisivanju javnog poziva.

Neslužbeno saznajemo da će se ime novog direktora znati nakon okončanja pregovora o formiranju vlasti.

Istek mandata

Vlada FBiH razriješila je Zijada Krnjića dužnosti direktora 26. siječnja prošle godine, zbog isteka mandata.

No, on je privremeno ponovo imenovan, na period od tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure. Mandat mu je počeo teći od 27. siječnja prošle godine.

Autor: Dnevni avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});