fbpx

DNEVNO.BA ANALIZA: Velikosrpska genocidna agresija 1992. godine i aplauz HDZ-ovaca 2019. godine (VIDEO)

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Portal Dnevno.ba za vas analizira neučinkovito za hrvatski narod u cjelini ponižavajuće i bestidno pravdanje HDZ-ovaca koji su nazočili danu Republike srpske i dodjeli odličja ratnim zločincima JNA i Vojske RS-a.

HDZ BiH u svojim nevještim priopćenjima navodi:

“Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović, posjetio je danas Banja Luku te je sa stranačkim izaslanstvom nazočio svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske. Uz predsjednika Čovića u izaslanstvu hrvatskog naroda na svečanoj akademiji nazočili su i Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i riznice, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH… Spin propaganda koja je uslijedila nakon jučerašnje nazočnosti hrvatskih predstavnika vlasti u povodu obilježavanja dana Republike Srpske, očigledan je primjer svega što je politička i medijska elita sa sjedištem u Sarajevu danas postala. Nazočnost hrvatskih predstavnika vlasti svečanoj akademiji dosegla je vrhunac i postala sredstvo obračuna s Hrvatima u Bosni i Hercegovini, osobito legitimnim hrvatskim predstavnikom i predsjednikom dr. Draganom Čovićem”.

U pomoć priopćenjima kakvih se ne bi postidjeli najrigidniji komunistički režimi, ili pak fašistički Goebbelsovi priskočio je i rođak šefa UDBA-e Stanka Čolaka iz Beograda, Bariša Čolak, voditelj HNS-ovog odjela za ustavno-pravna pitanja koji je za plaćenički HDZ portal Dnevnik.ba komentirao “izmišljeni skandal” oko dr. Dragana Čovića i dana Republike Srpske:

“Pitanje je: što više neće izmisliti, kazati, slagati. Ovo što pojedini mediji u BiH rade više nije za komentiranja. Izmišljanje vijesti i fabriciranje skandala nije incident nego praksa i pravilo, matrica po kojoj sveukupna bošnjačka javnost radi i nastupa prema Hrvatima u BiH, pa tako i Draganu Čoviću jer je predsjednik HNS-a BiH. Nitko za ovo neće odgovarati i neće snositi odgovornost”, kazao je Čolak.

Kao stara agitpropovka u pomoć je priskočila i Borjana Krišto, predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH i za režimski portal Dnevnik.ba komentirala za nju “navodni skandal” u Banjoj Luci na proslavi Dana RS-a:

“Nije poanta u Draganu Čoviću ni činjenici gdje je on bio jučer, poanta je u izmišljanju krize i skandala čiji je jedini cilj bio da do šire javnosti u BiH ne dođu vijesti iz Viteza. Umjesto da su se bavili zločinom u kojem je ubijen dvogodišnji dječak među više od 20 osoba hrvatske nacionalnosti, izabrali su svjesno stvarati lažne vijesti i krive interpretacije”, kazala je Krišto…

“Bave se jedino i samo time – stvaranjem krize vezane za RS-a, Dan RS-a, Milorada Dodika, tako i Dragana Čovića i to je način da se diskreditiraju Hrvati u BiH i njihove legitimne političke težnje za konzumiranjem načela konstitutivnosti”, smatra Krišto.

“Samo bezuvjetnim uzajamnim priznanjem, uvažavanjem i poštovanjem možemo unaprijediti odnose u našoj domovini BiH, a u interesu zajedničke EU budućnosti i prosperiteta svih konstitutivnih naroda. Zaustavimo zlonamjernu i štetnu propagandu, medijska podmetanja i dezinformiranje. Okrenimo se jedni drugima i gradimo odnose povjerenja na temelju ustavnih načela konstitutivnosti i legitimnog demokratskog predstavljanja! STOP MRŽNJI !!!!”, napisao je Čović na Twitteru.

Analizom izjava dužnosnika HDZ-a BiH, koji medijskim spinovima brane svoga već dobrano urušenog predsjednika, razumno je i ispravno s njihove dnevnopolitičke situacije. Što čitatelje potrala Dnevno.ba, zbunjuje?

Priopćenja HDZ-ovaca sasvim su legitimna, opravdana, jer rade za sebe i za svoju materijalnu korist. Problem nastaje kada se u priopćenju ističe da su HDZ-ovci koji su nazočili proslavi neustavnog dana RS-a, i dodjeli posthumnih odličja ratnim zločincima vojske RS-a, predstavljeni kao predstavnici hrvatskoga naroda što je notorna laž. Imena i prezimena lažno predstavljenih predstavnika hrvatskoga naroda u BiH koji su sudjelovali u uveličavanju zločinačkih orgijanja takozvane JNA i Vojske Republike Srpske i dodjeli odličja ratnom zločincu Slavku Lisici koji je primjerice samo u jednom danu mjeseca travnja 1992. godine oklopnim bataljunom Kninskog korpusa likvidirao 160 Hrvata, od toga 29 pripadnika Kupreške bojne i 19 civila Kuprešaka. Sva kupreška sela su spaljena, Rastičevo i Zlosela bila su prvi primjeri. General Janko Bobetko u svojoj knjizi „Sve moje bitke“, opisuje detalje kupreškog ratišta. HDZ-ovci koji se lažno predstavljaju kao predstavnici hrvatskoga naroda, na čelu s Draganom Čovićem nisu nazočili komemoraciji ili pak nekada na svetoj misi generalu Janku Bobetku. Hrvatski vitez Robert Zadro koji je poginuo 10. travnja 1992. godine na Kupresu, sin heroja Domovinskog rata Blage Zadre, kao i ostali poginuli kupreški vitezovi ostaje nezapažen u sjeni komemoracije Slavka Lisice, oficira takozvane JNA. U bitki za Kupres 1992. godine u kojoj je nestao i poginuo dvoznamenkasti broj grudskih branitelja HVO-a ne smeta portalima koji u nazivu imaju ponosno ime Grude pisati hvalospjeve, oprostite na izrazu, bljuvotine o opravdanoj nazočnosti dužnosnika HDZ-a BiH ovoj lakrdiji njihovih komunista iz HDZ-a BiH. Nažalost po hrvatski puk Hercegovine bitka za Kupres iz 1992. godine okončana je slavljem HDZ-ovaca 2019. godine u Banjoj Luci, dodjelom posthumnih odličja Slavku Lisici i drugima uz akademika koji nam u svojoj Twitter poslanici poručuje Stop Mržnji!

Koja koincidencija da su HDZ-ovci BiH, koji su nazočili proslavi Republike Srpske 2019. godine te ne tako davne 1992. godine bili pripadnici agresorske JNA i u službi Vazduhoplovne industrije SOKO i zagovaratelji genocidnog poduhvata zvanog Velikosrpska agresija. Zabrinjava njihovo lažno predstavljanje 2019. godine kao predstavnika hrvatskoga naroda u Banjoj Luci. Zabrinjava i činjenica ne oglašavanja većeg dijela braniteljskih udruga u Hrvata, koje prešutno odobravaju nedjela sokolovaca i bivših uzornih članova Saveza Komunista koji se javljaju kao branitelji zločinačkih poduhvata srbočetničke armade.

Gdje su sada udruge proistekle iz Domovinskog rata, ili je pak bolje nazvati ih kao što ih je u svojim feljtonima nazvao, u HDZ-u u godini 2018. najčitaniji portal iz Republike Hrvatske, Udruge proistekle nakon Domovinskog rata?

Gdje su udovice poginulih hrvatskih branitelja, gdje je Udruga dragovoljaca domovinskog rata Herceg-Bosne, gdje je HVIDR-a, gdje je Udruga nositelja ratnih odličja? Slažu li se i oni s ceremonijom u Banjoj Luci i nazočnošću druga Dragana Čovića? Slažu li se i oni kako Hrvati trebaju podupirati odlikovanje ratnih zločinaca koji su zemlju natopili hrvatskom krvlju što u Šibeniku, što na Kupresu i drugim bojišnicama?

Vjerojatno se slažu samo bijedni čelnici tih udruga koji služe Čoviću kao cvijeće poput Sejde Bajramovića, ili pardon Željka Komšića koje često vole poistovjećivati u HDZ-u BiH.

Časni medijski istup hrvatskih ministara Krstičevića, Medveda koji se ograđuju od sramotnog čina Čovića i njegovih Sokolovaca daje tračak svjetlosti, a kako će se oglasiti i koji general HVO-a, kao pripadnik Generalskog zbora Ljube Ćesića Rojsa i kritizirati sokolovce kao HDZ ovce. Afirmacija i obogaćivanje temeljnih vrijednosti JNA od strane predstavnika HDZ-a kao lidera komunističke partije JNA, sokolovaca, nije afirmacija na kojima će Hrvati opstati u Bosni i Hecegovini.

Bijedan je onaj HDZ-ovac koji ne gine za očinsku grudu i danas nam promovira agresorsku odnosno srbo-četničku armadu i njihove navodne heroje. Budućnost HDZ-a BiH biti će u sreći ukoliko njegovo članstvo prepozna sokolovce i komuniste, koji se lažno predstavljaju kao predstavnici hrvatskoga naroda. Velikosrpska genocidna agresija na hrvatski narod ne može biti opravdana sloganom Dragana Čovića «Stop mržnji» ! Jednako tako ne može biti opravdana nazočnost HDZ-ovaca u Banjoj Luci, na proslavi dana RS-a, na genocidu nastale tvorevine koja je protjerala 200.000 Hrvata sa svojih višestoljetnih ognjišta, za što se posthumno dodjeljuju odličja oficirima takozvane JNA i VRS uz pljesak HDZ-ovca – sokolovca Dragana Čovića i njegovih poslušnika, kao navodnih predstavnika hrvatskoga naroda.

Zaključak ove analize je kako je vrijeme da odstupe svi sokolovci i komunisti iz HDZ-a BiH i oslobode hrvatski narod u Bosni i Hercegovini od ropstva.

Kao prilog članku dodajemo popis nestalih i poginulih branitelja iz općine Grude i prilog HTV-a s kupreške visoravni iz travnja 1992. godine:

– Maduna, Branko (1968. – Kupres, 1992.) – Nestao 10.04.1992. kada je pao Kupres, ubrzo pronađeni posmrtni ostaci
– Majstorović, Željko (1971. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao na Kupresu 10.04.1992.
– Mikulić, Božo (1956. – Kupres, 1992.) – Poginuo 10.04.1992. na Kupresu
– Mikulić, Mladen (1962. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao 10.04.1992. na Kupresu.
– Miličević, Stanko (1957. – Kupres, 1992.) – Nestao na Kupresu 10.04.1992., posmrtni ostaci pronađeni nakon 15 mjeseci.
– Miloš, Slobodan (1968. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao na Kupresu 10.04.1992.
– Pejić Ante, (1970. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao 10.04.1992. na Kupresu.
– Sosa, Zdravko (1971. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao na Kupresu 10.04.1992.
– Zadro, Branko (1967. – nestao na Kupresu, 1992.) – Nestao na Kupresu 10.04.1992.
– Zadro, Radoslav (1972. – Kupres, 1992.) – Poginuo 10.04.1992. na Kupresu.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI