fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DNEVNO.ba: Jurišić sutra službeno izlazi iz ćaćine stranke

Autor: M.Gavran

ŠIROKI BRIJEG - Sutrašnja sjednica Skupštine Zapadnohercegovačke županije mogla bi biti jako zanimljiva, s obzirom da će se između ostalih točaka dnevnog reda, naći i službena informacija prema kojoj zastupnika HSP-a BiH Ivan Jurišić izlazi iz ove stranke.

Svoj rad u Skupštini će nastaviti kao nezavisni zastupnik. Ništa ne bi bilo čudno, da se ne radi o sinu Zvonke Jurišića, predsjednika HSP-a BiH.

Naime, dolazi se u apsurdnu situaciju, da sin predsjednika HSP-a BiH nanosi štetu stranci vlastitog oca. Kao što smo već pisali, ovim potezom Ivana Jurišića HSP BiH je ostao bez svog kluba u Skupštini ZHŽ-a, a time je izgubio mogućnost sudjelovanja u kreiranju dnevnog reda ovog tijela vlasti.

Još zanimljivije je spomenuti kako je Jurišića mlađeg na ovaj potez nagovorio Jurišić stariji (predsjednik stranke), kako bi se osvetio Viktoru Kvesiću dosadašnjem predsjedniku Kluba HSP-a BiH u Skupštini ZHŽ-a koji će izlaskom Jurišića ostati bez ove funkcije. Također, ovim potezom stranka ostaje bez određenog novca, koji će se direkt sliti u džep Jurišića mlađeg.

Svake godine se iz županijskog proračuna vrše isplate političkim strankama koje participiraju u Skupštini ZHŽ-a. Po zastupniku stranka dobiva 9000 KM godišnje. Da je Ivan Jurišić ostao u HSP-u BiH, ta stranka bi svake godine inkasirala po 18 000 KM, devet na osnovu Jurišića, a devet na osnovu Kvesića. Međutim, budući da je Jurišić sada neovisni kandidat, novac se dijeli na drugačiji način. Ovogodišnjih devet tisuća maraka na osnovu Viktora Kvesića iz županijskog proračuna ide na račun stranke HSP-a BiH, međutim drugih devet, onih Ivana Jurišića, ide direktno na njegov privatni račun.

Autor: M.Gavran
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});