fbpx

Dobojlije jutros ponovo izašle da glasaju: Zadovoljni vlašću, ne očekuju promjene

Autor: dnevno.ba

Blizu 50.000 građana Doboja danas će imati pravo glasa na ponovljenim izborima i to na 89 biračkih mjesta. Prema informacijama iz Gradske izborne komisije Doboja većina biračkih mjesta otvorena je na vrijeme.

Građani Doboja danas su u kratkim izjavama za Klix.ba kazali da ne očekuju prevelike promjene na političkoj sceni te da su zadovoljni dosadašnjim radom nadležnih u Doboju, kao i da ništa ne treba mijenjati. Međutim, manji broj njih je bilo za promjene.

Iz Gradske izborne komisije Doboj su kazali da su skoro sva biračka mjesta otvorena na vrijeme, odnosno, da su na dva biračka mjesta zabilježena manja kašnjenja.

S druge strane već u prvim minutama otvaranja biračkih mjesta veliki broj građana se odazvao obavljanju građanske dužnosti, a na biračkim mjestima ih je dočekao veći broj posmatrača kao i supervizori koji su nadlegdali izborni proces.

Koalicija Pod lupom danas će u nekoliko navrata organizovati konferenciju za medije kako bi izvjestila o toku izbornog procesa u Doboju, a posljednja konferencija je planirana u 21:30 sati kada će izvijestiti o izlasku birača do 19 sati i izbornim nepravilnostima do 20 sati.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI