fbpx
Darko Tomaš/Cropix

Dodik bez podrške u Narodnoj skupštini RS: Nije prošao veto o trgovinskom sporazumu s Velikom Britanijom

Autor: Dnevno.ba

Zastupnici Narodne skupštine Republike Srpske nisu usvojili odluku o prijedlogu Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva BiH, da se blokira stupanje na snagu trgovinskog sporazuma između BiH i Velike Britanije.

Za ovu odluku glasovao je 51 zastupnik, što nije dovoljno za dvotrećinsku većinu, koliko je potrebno da Dodikov prijedlog bude usvojen. Odluka je pala jer su svi zastupnici oporbe ranije najavili da ovaj prijedlog neće podržati jer smatraju da se radi o zloupotrebi instituta vitalnog nacionalnog interesa.

Suzdržano je bilo 11 zastupnika, a nitko nije glasao protiv. Odsustvo s glasanja najavilo je 12 zastupnika, izvještavaju “Nezavisne novine”. Nakon objave rezultata glasovanja na Twitteru se oglasio i Milorad Dodik.

Glasanjem za Sporazum s Velikom Britanijom oporba, predvođena PDP-om i SDS-om, glasovala je protiv Republike Srpske, napisao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– To pokazuje i njihovu poslušnost prema britanskoj Ambasadi jer su institucije Srpske utvrdile da se Sporazumom ne poštuju dejtonske nadležnosti. I to narod treba znati – naveo je Dodik na Twiteru.

 

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI