fbpx
Foto: Twitter

Dodik ima prijedlog za Kvazovića: Registriraj Islamsku zajednica kao političku stranku, vojskovođo

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je Huseinu Kavazoviću da Islamsku vjersku zajednicu u BiH konačno registrira kao stranku i otvoreno kaže da mu je program politički islam, pa da onda budemo načisto s kim imamo posla.

“Nema smisla kriti se iza vjerske organizacije, a ponašati se kao političar i, od skora, kao i vojskovođa. Nijedna crkva u BiH se ne miješa u politički život i to očekujemo i od Islamske vjerske zajednice”, rekao je Dodik za Srnu.

Na pitanje Srne da prokomentira priopćenje Islamske vjerske zajednice u BiH u kojem su naveli da “mir ne ugrožava Kavazović, nego Milorad Dodik”, predsjednik Srpske je naglasio da umjesto isprike, što je najmanje što bi bilo prikladno nakon izjava Huseina Kavazovića, Islamska vjerska zajednica u BiH nastavlja sve agresivnije promovirati netoleranciju, ugrožavajući mir.

“To samo potvrđuju da su moje ocjene o djelovanju Huseina Kavazovića točne. Biti vjerski lider a uopće spominjati oružje u kontekstu sukoba za svaku je osudu i preispitivanje”, istakao je Dodik.

On je naglasio da ohrabreni podrškom američkog veleposlanika u BiH Michaela Murpfya iz Islamske zajednice nastavljaju s neprimjerenom retorikom i pišu saopštenja koja se ne razlikuju od stranačkih.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI