fbpx
Foto: Twitter

Dodik: Islamska vjerska zajednica do nepodnošljivosti se petlja u izborni i politički sistem BiH

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je govor hodže iz Bihaća Muhamera Štulanovića klasični govor mržnje i da Srpska nije izvršila genocid niti je genocidna tvorevina.

– Uvijek je problem kod onih koji mrze i izjavljuju takve gluposti. Republika Srpska nije izvršila genocid niti je genocidna tvorevina – rekao je Dodik.

Dodik je rekao i da se “Islamska vjerska zajednica do nepodnošljivosti petlja u izborni i politički sistem BiH”.

Dodao je da Islamska vjerska zajednica traži poseban status za sebe iako nisu privilegirani i imaju isti status kao ostale vjerske zajednice u BiH.

On je rekao i da je poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović pravdao imama iz Kozarca koji je vrijeđao SPC i srpski narod, umjesto da je poduzeo mjere koje bi se odnosile na njega.

– U svakom slučaju mislim da je vrijeme da se s ovim stane i da bude otvorena jedna vrsta dijaloga vjerskih zajednica, odnosno Islamske vjerske zajednice i Republike Srpske i spreman sam da razgovaram s njihovim ljudima. Mislim da imamo dobar odnos s muftijom u Banjoj Luci- rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je rekao da su ova dva imama apsolutni ekstremisti i ne doprinose toleranciji, stabilnosti i sigurnost i da bi Kavazović trebalo da poduzme mjere protiv takvih imama.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI