fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DODIK NAKON RAZGOVORA S PORTMANOM: RS nema skrivenih namjera niti skrivenih planova

Autor: Dnevno.ba

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istaknuo je danas da je međunarodni intervencionizam predugo zadržan u BiH, te da nije osposobio domaće političke elite da vode dijalog, javlja Srna.

U razgovoru s direktorom za Europu iz Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije Giles Portmanom u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjoj Luci, Dodik je naglasio da je model koji je branjen tim intervencionizmom u krizi.

Dodik je ponovio stav da Republika Srpska nije protiv BiH, ali one BiH koja je predviđena Ustavom BiH, koji je aneks Daytonskog sporazuma, na koji su se obavezale sve potpisnice, priopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

– Republika Srpska nema skrivenih namjera niti skrivenih planova i političko pravna borba koja se vodi može samo da doprinese postizanju stabilnih i održivih rješenja u BiH – naglasio je Dodik.

Sastanku člana Predsjedništva BiH i direktora za Europu pri Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije prisustvovao je i britanski ambasador u BiH Matthew Field.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});