fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DODIK: Novi poziv SDS-u i PDP-u na sastanak u ponedjeljak

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik je ponedjeljak, 25. ožujak naznačio kao novi termin razgovora s predsjednicima SDS-a i PDP-a, Vukotom Govedaricom i Branislavom Borenovićem o eventualnom zajedničkom učešću u vlasti na nivou Bosne i Herecgovine.

U nekoliko navrata je, kaže, predsjednike SDS-a i PDP-a pozivao na razgovore, a jedan od tih sastanaka je trebalo da se održi i danas.

-Imajući u vidu najave za narednu sedmicu završnih sastanaka vezano za koncipiranje i izbor Vijeća ministara BiH, mislio sam da je to potrebno da uradimo danas i da imamo jasnu sliku – rekao je Dodik.

Kaže da razumije, ukoliko postoje zauzetost, te predlaže i neki novi termin koji oni odrede, ali da bude što je prije moguće, imajući u vidu moguću dinamiku formiranja Vijeća ministara i da u utorak i srijedu predstoje novi sastanci.

-Ova trakavica traje već duže vrijeme – rekao je Dodik podsjetivši da je ranije razgovarao s predsjednikom SDS-a Vukotom Govedaricom koji je, kaže, govorio da im treba vremena i posebni sastanak.

Sada je, kaže, vrijeme da se kaže da li će biti ili ne sastanka.

-Pokušat ćemo da ih kontaktiramo i ako prihvate, napisat ćemo poziv, ako ne odredit ćemo neki drugi datum – rekao je on.

Međutim, napominje i da niko nikoga ne tjera na nešto.

Odbacio je i tvrdnje potpredsjednika SDS-a Mirka Šarovića o tome šta je razlog da SNSD poziva SDS u zajedničku vlast.

SDS i PDP odbili su Dodikov poziv na današnji sastanak uz obrazloženje da su prekasno dobili poziv i tražili su novi termin.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});