fbpx

DODIK O PROSLAVI DANA REPUBLIKE SRPSKE: Za razliku od FBiH gdje se oživljavaju ‘Zelene beretke’, Srpska slavi svoj dan mirno

Autor: dnevno.ba

Na pitanje Srne da prokomentira najavu muslimanske paravojne organizacije “Zelene beretke”, koja okuplja dobrovoljce s početka građanskog rata u BiH, da su se “zbog stanja u BiH i scena istih kao 1991. i 1992. godine” odlučili za prijam novih članova, Dodik je rekao da za razliku od FBiH u kojoj radikalni elementi pozivaju na revitalizaciju paravojnih jedinica iz prošlog rata, poput “Zelenih beretki”, Republika Srpska je svoj dan i svoje djelovanje proslavila u slavu mira i postojanja Srpske, što nije suprotno ni Ustavu ni Daytonskom mirovnom sporazumu.

“Pokušaji da se ubije povjesna činjenica da je Republika Srpska nastala u miru, prije građanskog rata u BiH, osuđeni su na neuspjeh, jer takvo krivotvorenje povijesti ne može proći. Pokazali su to i građani Republike Srpske koji su na dostojanstven način, pjesmom, ne vrijeđajući bilo koga, proslavili Dan Republike”, istaknuo je Dodik.

On je rekao to što je jedan praznik postao razlog za poziv na mobilizaciju “Zelenih beretki” i drugih muslimanskih paravojski, histeriju političara ili onih koji to pokušavaju biti, nije pitanje za nas koji u miru koristimo svoja prava.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI