fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dodik o uhićenju Osmice: Predstava za javnost koja će se završiti kao i sve slične prije nje

Autor:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio da je uhićenje u srijedu direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića “zabava bošnjačkih političkih i policijskih krugova u kojoj nitko iz Republike Srpske, bar ne iz stranke koju ja vodim, ne želi da sudjeluje”.

Direktora OSA-e su, po nalogu Tužiteljstva BiH, uhitili pripadnici MUP KS zbog sumnje da je počinio kaznena djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, falsificiranja isprave i pranja novca i policija je pretresla njegovu kuću. Osumnjičen je da je krivotvorio diplomu kojom je konkurirao za poziciju direktora OSA-e, a sumnjive su i njegove financijske transakcije u vezi s kupovinom dva stambena objekta u Sarajevu, prenosi Beta.

Dodik je za novinsku agenciju Srna kazao da su odavno iznijete pred javnost ozbiljne sumnje da je Osman Mehmedagić počinio kaznena djela, ali da je Stranka demokratske akcije (SDA) i pored toga inzistirala da on dobije još jedan mandat na tom mjestu.

Po riječima Dodika, sve što se dešava, uključujući i “orkestrirane prosvjede” pred Tužiteljstvom BiH” povodom uhićenja Mehmedagića, “liči na cirkus s poznatim klaunovima”.

Dodik: Predstava za javnost

“Da je bilo tko iz Republike Srpske mogao ili želio utjecati na proces u predmetu ‘Osmanagić’ – kako se podlo sugerira iz Sarajeva, treba objasniti kako to da je musliman tužitelj, da ga privodi muslimanska policija… Ovako imamo predstavu za javnost koja će se završiti kao i sve slične prije nje. U toj predstavi neću i ne želim da sudjelujem”, naglasio je Milorad Dodik.

On je ocijenio da je OSA “odavno antisrpska organizacija, usmjerena protiv Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda u cjelini”.

“Nažalost, postoje i neki Srbi u toj organizaciji koji su na strani direktora OSA-e radeći protiv Republike Srpske, Srbije i Srba u cjelini. Dopustili su i podržavali takvo djelovanje”, kazao je Dodik.

Što je s reakcijama stranaca?

Dodao je da je to još jedan dokaz “beznađa koji se zove Bosna i Hercegovina”.

“Može se primijetiti da nijedan stranac, a pogotovo Amerikanci i Europljani, ovih dana ne govore o kriminalu, korupciji i sličnim, njima dragim, epitetima. I za manje upućenog to je dosta”, ocijenio je Milorad Dodik.

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});