fbpx

DODIK PORUČIO: Nema suživota s Bošnjacima koji ispoljavaju mržnju prema Srbima

Autor: Dnevno.ba

Nemamo ni jedan vojni plan, nijednu razrađenu aktivnost, naše akcije su političke, kazao je Dodik Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obratio se prisutnima u Brčkom gdje se danas obilježava Dan Republike Srpske.

Dodik je u svome obraćanju poručio da “nema suživota s Bošnjacima koji ispoljavaju mržnju prema Srbima”, prenosi Oslobođenje

– Ovdje smo da obilježimo 30 godina Republike Srpske i njenog postojanja. Toliko godina nam brane da obilježavamo i uporno je svaka od tih godina bila odlučujuća za nas. Nijedna ne može da se izdvoji, a da nije bilo događaja koji nije bio uperen protiv nas, naše slobode i naše republike. Nikad nam nisu dozvolili ni pristojno vrijeme da se stabiliziramo, već su nas samo napadali i željeli da izgubimo po nešto – kazao je Dodik.

Kaže da je proces razgradnje Daytona napravio od BiH “paraustavnu tvorevinu”.

– I ustav, koji smo, ako se prisjetim, tražili i 1992. godine. Ali, ta i ova godina ne liče nimalo jedna na drugu jer RS ima konfiguraciju, teritoriju, vlast, institucije i narod koji je hoće – kazao je Dodik.

Dodao je kako RS ne traži ništa od onoga što joj nije dato.

– Nema suživota s Bošnjacima koji ispoljavaju mržnju prema Srbima. Mi tu politiku ne možemo prihvatiti. Ne tražimo ništa od onog što nam nije dato – kazao je Dodik.

Kaže kako “Sarajevo proziva” Srbiju i njenog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića zbog podrške Danu RS-a.

– Vidimo da orgijaju po Sarajevu prozivajući Vučića i Srbiju. Politika Srbije je jasna, ona poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, ali očito to nije dovoljno, morate da podržavate politiku Sarajevu da bi bili prihvaćeni – kazao je Dodik.

Poručio je i kako Srbija, kao ni Republika Srpska, nema nijedan vojni plan razrađen.

– Nemamo ni jedan vojni plan, nijednu razrađenu aktivnost, naše akcije su političke – kazao je on i dodao: “Mi političari ćemo učiniti sve da očuvamo mir”.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI