fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dodik pozvao na konzultacije Komšića, Džaferovića, Radmanovića, Krišto i Zvizdića

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je danas u zgradu Predsjedništva BiH stranke na nivou BiH radi konzultacija o formiranju Vijeća ministara.

Kako prenose mediji u RS-u, u Predsjedništvu BiH od 14 sati prvobitno bi trebao biti održan sastanak članova Predsjedništva Milorada Dodika, Šefika Džaferovića i Željka Кomšića.

Ovim konzultacijama, koje bi se prvenstveno trebale ticati imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, trebali bi prisustvovati i članovi Кolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović, Borjana Кrišto i Denis Zvizdić.

Inače, Dodik je jučer i službeno uputio predstavnicima političkih stranaka zastupljenim u Predstavničkom domu BiH poziv na konzultacije o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

U obrazloženju je naveo da su, nakon što je konstitutivna sjednica Predstavničkog doma održana 6. prosinca ove godine i u skladu sa Zakonom o VIJEĆU ministara koji propisuje rokove za donošenje odluke Predsjedništva BiH o imenovanju prvog čovjeka Vijeća ministara, stvoreni uvjeti da Predsjedništvo BiH započne ove konzultacije.

Dodik je već ranije najavio da namjerava predložiti još aktualnog ministra financija Republike Srpske Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, prenosi Klix.ba.

Kada je riječ o koalicijskim partnerima iz Federacije BiH, on je u više navrata kazao kako to nije nužno SDA, kazavši kako čeka da se u većem bh. entitetu napravi većina koja će biti partner SNSD-u na državnom nivou.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});