fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Dodik pred šefom diplomacije EU ‘uvrijedio’ Komšića: U predsjedništvu imamo njega kojeg Hrvati ne smatraju legitimnim

Autor:

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović danas je potvrdio da se dogodio 'incident' na online sastanku članova Predsjedništva BiH sa šefom diplomacije Europske unije Josepom Borrellom.

O tome je jučer govorio i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazavši da je Željko Komšić napustio sastanak na kojem se razgovaralo o non paperu i aktualnoj epidemiološkoj situaciji.

“Dogodio se taj incident, možemo slobodno kazati incident, kada je gospodin Dodik uvrijedio gospodina Komšića. Ne može Dodik suditi o legalitetu i legitimitetu mandata gospodina Komšić, niti bilo kojeg drugog člana Predsjedništva. Niti mi možemo suditi kada je on u pitanju. Postoji Ustav, postoji zakon, gospodin Komšić je izabran na osnovu Ustava BiH i Izbornog zakona BiH, a ta dva akta pokrivaju i ono što mi zovemo legalitetom i legitimitetom”, izjavio je Džaferović za Televiziju NovaBH.

Dodik je jučer rekao da je Komšić napustio ovaj sastanak, nakon što je on iznio tezu da, “ako je Kosovo neovisno, zašto onda ne može Republika Srpska da bude neovisna i po kom principu”.

“Ovakav stav izazvao je reakciju druga dva člana Predsjedništva, a Željko Komšić je napustio sastanak nakon moje tvrdnje da je nezgodno da Predsjedništvo bude to koje će voditi te progovore jer imamo Komšića koga ostali predstavnici hrvatskog naroda ne smatraju legitimnim”, kazao je Dodik.

Iz ureda člana Predsjedništva Željka Komšića nisu željeli komentirati ovo.

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});