fbpx
Foto: Twitter

Dodik se sastao s Lavrovom: BIH je kolonija u kojoj Zapad ruši sve standarde međunarodnog prava

Autor: Dnevno.ba/Hina

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo je branio poziciju Rusije u međunarodnim odnosima i opravdavao agresiju te zemlje na Ukrajinu, ustvrdivši kako je Rusija suočena s prijetnjama “nacizma i fašizma” pa se mora braniti.

Dodik u Moskvi boravi već treći dan te je nakon jučerašnjeg sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom danas govorio na skupu na koji su pristigli rijetki ruski saveznici, uglavnom s područja Azije.

Na snimci koju je objavila RTRS Dodik tvrdi kako “hegemonistički poredak koji je uspostavio SAD odlazi u prošlost” te da je Rusija danas samo nova žrtva NATO-a i Zapada, nakon što su to, kako je rekao, prvi iskusili Srbi tijekom rata u BiH odnosno Srbija 1999. godine, kada je bila izložena zračnim udarima zbog genocida koji je nad Albancima na Kosovu provodio režim Slobodana Miloševića.

Sastao se s Lavrovom

Osudio je NATO zbog “ekspanzije na istok”, a posebice zbog poziva da se tom savezu pridruže Ukrajina i Gruzija. Za EU je kazao da je u “vazalnom odnosu” prema SAD.

“Novi izazov je buđenje ideologije nacizma i fašizma, naročito u Ukrajini, što se prihvaća kao oružje u borbi protiv Rusije”, kazao je na tom forumu Dodik, rabeći terminologiju kojom je Kremlj opravdavao početak agresije na Ukrajinu 2022. Za BiH je ustvrdio kako je kolonija u kojoj Zapad ruši sve standarde međunarodnog prava.

Dodik je na svom Twitter računu potvrdio i da se na marginama moskovske konferencije sastao s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom

Autor: Dnevno.ba/Hina

ZADNJE VIJESTI