fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DODIK ŠKRT NA RIJEČIMA: Na pitanje o slanju ANP-a u NATO odgovorio “nemam pojma”

Autor: Dnevno.ba

BANJA LUKA - Četiri dana nakon potpisivanja Sporazuma o formiranju vlasti na nivou BiH član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odgovorio je na pitanje vezano za slanje prvog Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) u sjedište NATO-a.

Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik upitan je o informaciji koju je jučer objavio portal Klix.ba u vezi s ANP-om. On je na pitanje da li je točno da će BiH poslati ANP u NATO na način da će on uključivati samo civilni, ali ne i vojni aspekt, odgovorio kako “nema pojma”.

“Nemam pojma. Ništa nismo dogovorili o tome. Volio bih da i vi kao ozbiljan novinar pročitate sporazum, odnosno principe koje smo potpisali onako kako piše. Vuk Karadžić je rekao: Čitaj kao što je napisano”, odgovorio je Dodik u intervjuu za Nezavisne novine.

On je istakao kako vjeruje da će novi saziv Vijeća ministara BiH biti formiran u predviđenom roku od 30 dana poručujući da “ne bude li ispoštovan dogovor, to znači da BiH ulazi u duboku krizu”.

Usprkos tome što su SNSD-ovi parlamentarci već mjesecima tvrdili kako oni ne blokiraju rad Parlamentarne skupštine BiH i sam Dodik je u danas objavljenom intervjuu potvrdio suprotno.

“Onda smo mi, kada smo vidjeli da SDA kalkulira, blokirali rad Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a i jasan stav EU je pokazao da neki ne mogu nastaviti blokade i da treba što prije formirati vlast na nivou institucija BiH. Europski zvaničnici su podržali ovaj sporazum”, rekao je Dodik.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});