fbpx

Događaje u Kumanovu temeljno i trasparetno istražiti

Autor: Oslobođenje

BERLIN - Njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier pozvao je vlasti Makedonije da provedu "temeljnu i transparentnu" istragu o događajima tjekom akcije policijskih snaga u Kumanovu i izrazio nadu da sukob sa terorističkom grupom nije početak eskalacije nasilja.

“Incidenti od prošlog tjedna  izazvali su strah u Europi. Nadam se da ovo što smo vidjeli nije početak eskalacije, da će vlasti u Makedoniji uložiti napore da provedu temeljnu i transparentnu istragu o svim okolnostima i da spreče dalje incidente takve vrste”, rekao je Štajnmajer.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa albanskim ministrom vanjskih poslova Ditmirom Bušatijem rekao da očekuje da se situacija u Makedoniji stabilizira i da ne dođe do otvorene konfrontacije između etničkih zajednica ili do regionalnog konflikta, prenijeli su skopski mediji.

Akcija u kumanovskom Divljem naselju makedonska policija provela je 9.svibnja. U okršaju sa terorističkom grupom, koji je trajao više od 24 sata, poginulo je osam makedonskih policajaca, a 37 povrijeđeno.

Autor: Oslobođenje

ZADNJE VIJESTI