fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ĐOKIĆI ubijeni iz različitog oružja pucnjevima u glavu

Autor: Nova.rs

Goran Đokić (57), njegova supruga Gordana (56) i kćer Lidija (25) likvidirani su iz dva oružja, zbog čega se sumnja se da je vjerojatno bilo i najmanje dvoje ubojica.

Prema neslužbenim informacijama portala Nova.rs, Goran je usmrćen jednim hicem, a njegova supruga i kćer dvama. Na mjestu gdje je spaljeno oružje pronađena je samo jedna čahura, što ukazuje na to da su ubojice nakon izvršenog zločina pokupile čahure.

Istražitelji, prema neslužbenim saznanjima, sumnjaju i dalje da je glavni motiv likvidacije novac, ali se ne isključuje da je motiv i preljuba ili osveta. Ono što zbunjuje jest činjenica da je Goran usmrćen  metkom, dok su članovi njegove obitelji ubijeni dvama.

Smrtonosni hici bili su oni koji su žrtvama ispaljeni u glavu.

„Način izvršenja djela govori o brutalnosti izvršitelja. Goran je bio slabašnog zdravlja, mogao ga je lako svladati i opljačkati. O njegovoj supruzi i kćeri se ne može ni govoriti kao osobama koje bi bile u stanju pružiti otpor naoružanom napadaču. To što im je pucao u glavu ukazuje da nije želio ostaviti ni najmanju mogućnost da prežive napad. Nažalost, to ukazuje da je ubojica vjerojatno netko iz njihovog okruženja, odnosno da su ga Đokići poznavali pa mu je namjera bila spriječiti da ga identificiraju“, naveo je sugovornik Nova.rs upoznat s ovim slučajem.

Iako se još precizno ne zna gdje je obitelj ubijena, ima osnova za sumnju da su lišeni života u vozilu.

„Čahura koja je pronađena pored spaljenog automobila ukazuje na vjerojatnost da je ispala izvršitelju kada ih je skupljao dok je uklanjao tragove zločina. Spaljivanje automobila je također izvršeno u namjeri da se uklone tragovi ubojstva. Također, vjerojatnije je da ih je odmah ubio, nego da ih je žive vozio nekoliko kilometara do mjesta likvidacije, jer je riskirao da mu pruže otpor, da netko iskoči iz vozila, ili da na neki drugi način bude ometen u krvavoj namjeri“ objasnio je izvor.

I pored intenzivne policijske potrage tijekom koje je saslušan veći broj osoba iz Aleksinca i okoline, za sada nitko nije osumnjičen za zločin.

S obzirom na to da su tijela Đokića spaljena, a zatim bačena u jamu u zabitom dijelu sela Moravac, te da je vozilo skriveno u šumi, desetak kilometara dalje na nepristupačnom mjestu, jasno je da je ubojica netko tko dobro poznaje taj kraj.

Međutim, skoro je sasvim sigurno da je imao pomagače jer je zločin dobro isplaniran. Goran je izvjesno vrijeme praćen, napadač je bio upoznat s njegovom navikom da vikendom obilazi majku, a znao je ono što i čitav Aleksinac, da sa sobom uvijek nosi veliku svotu novca.

Autor: Nova.rs
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});