fbpx

Domagoj Margetić više od 40 dana štrajka glađu i sada je u teškom zdravstvenom stanju

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Zdravstveno stanje Domagoja Margetića, kontroverznog i nagrađivanog novinara iz Zagreba, koji već preko 40 dana štrajka glađu zbog pritisaka i prijetnji smrću kojima je, kako napominje, podložen kao i njegova obitelj, početkom ovog tjedna ušlo je u kritičnu fazu, prenose hrvatski mediji.

Kako su na društvenim mrežama izvijestili njegovi suradnici, u noći s ponedjeljka na utorak Margetiću je pozlilo te je u 41. dan štrajka ušao i iznimno teškim zdravstvenim okolnostima.

“U trenutku kad je izgubio svijest, s njim su bili kolege i prijatelji. Došlo je do krvarenja debelog crijeva, ukočenosti desne strane glave, jakih bolova u bubrezima, a ponovno su ustanovljene i teškoće u radu srca. Intervenirao je tim hitne pomoći, više puta tijekom intervencije upozorili su Domagoja na njegovo izuzetno ozbiljno i kritično zdravstveno stanje, ali budući da je u tom trenutku bio pri punoj svijesti, potpisao je da odbija preporučenu hospitalizaciju, na čemu su liječnici više puta insistirali. Stav liječnika hitne pomoći bio je da Margetića treba hitno hospitalizirati i pružiti mu potrebnu medicinsku pomoć. Margetićevo stanje je izuzetno ozbiljno i pozivamo sve one koji mogu utjecati na eventualno stvaranje uvjeta u kojima bi istraživački novinar Domagoj Margetić prekinuo štrajk glađu da to i učine”, stoji u objavi njegovih prijatelja na Facebook profilu.

“Domagojevo stanje je vrlo ozbiljno i kritično, na što su upozorili i liječnici, te naglasili da, sve dok je pri punoj svijesti, nijedan liječnik ne smije poduzimati išta bez Domagojeve suglasnosti”, doznaje se iz krugova bliskih novinaru Margetiću, piše Glas Istre.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI