fbpx

DONEŠENA PRESUDA U KORIST LASIĆA: Adnan Faladžić nezakonito obustavljao isplatu plaća

Autor: Dnevno.ba

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine presudio u korist Ilije Lasića, bivšeg ravnatelja/komesara MUP-a HNŽ-a, kojem je ministar financija Adnan Faladžić samoinicijativno i nezakonito obustavljao isplaćivati plaće.

Brojni sarajevski mediji su prikazivali Iliju Lasića ” nelegalnim komesarom” i ”volonterom”, međutim, prema saznanju portala Dnevnik.ba, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine, Županijski sud u Mostaru i Općinski sud u Mostaru su utvrdili da je Ilija Lasić bio legalan komesar/ravnatelj MUP-a HNŽ-a i tu funkciju je obavljao u skladu sa zakonom.

Građani Hercegovačko–neretvanske županije će zbog nepromišljenog i nezakonitog postupanja ministra financija Adnana Faladžića platiti desetine tisuća konvertibilnih maraka kamate Iliji Lasiću, a ukupna potraživanja su navodno preko 70.000,00 KM.

image

Ukazivano je i ranije na nezakonita postupanja prema gosp. Iliju Lasiću, a što se sve potvrdilo presudom Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine u vijeću sastavljenom od sudija Amire Sadović, Enise Bilajac i Emine Hulusnije.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI