fbpx

DONOSIMO – ZBOG DROGE: Tužilaštvo Kantona Sarajevo istražuje državnog tužioca Dubravka Čamparu i druge! Nabavljali, neovlašteno posjedovali, prodavali, prenosili, posredovali u kupnji i uživanju opojne droge kokain!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo, u krivičnom predmetu, koji je formiran na temelju medijskih natpisa na portalu Dnevno.ba i nakon dostavljene prijave Federalne uprave policije Federacije BiH, provodi istražne radnje i aktivno poduzima aktivnosti protiv više lica, zbog osnova sumnje, da su u saizvršilaštvu i u sastavu grupe počinili više krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom Federacije BiH, piše Josip Šimić-Đinđić!

Prema informacijama ovog portala, Tužilaštvo Kantona Sarajevo do sada je izdalo tri naredbe prema policijskim agencijama za prikupljanje dokaza i izjava.

Nakon prijave Federalne uprave policije, broj: 10/1-1-27/22 od 28. 06. 2022. godine, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo sumnjiči:

Sretena Srećka Manojlovića, Duška Kraljevića i tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čamparu i druga NN lica – da su zajedno, po međusobnom i prethodnom dogovoru, postupajući suprotno odredbama zakona, svjesni da postupaju protupravno i protuzakonito, a nakon što su se svi, osim Duška Kraljevića, prethodno dogovorili, da odu zajedno sa drugim NN licima na koncert Dine Merlina u Beogradu, koji je održan prije par godina u Beogradu (R. Srbija), Sreten Srećko Manojlović postupajući po uputama i navodima tužioca Tužilaštva BiH Dubravka Čampare, te znajući Dubravko Čampara, da Duško Kraljević dila drogu, i umjesto da ga uhapsi, što nije učinio, isti je naveo Sretena Srećka Manojlovića, da od Duška Kraljevića kupi opojnu drogu kokain, što je Sreten Srećko Manojlović i učinio, kako bi u datoj drogi, prijavljeni Dubravko Čampara zajedno sa Sretenom Srećkom Manojlovićem i drugim NN licima uživao, usljed čega im je Duško Kraljević omogućio prodaju i uživanje opojne droge, pa su pribavivši kokain od Duška Kraljevića, neovlašteno posjedovali opojnu drogu, pa su svi radi uživanja u opojnoj drogi kokain, istu držali i preko granice Bosne i Hercegovine sa Srbijom prenijeli, i to tako što je Sreten Srećko Manojlović držeći opojnu i tešku drogu kokain, bojeći se, da će ga kontrolirati na graničnom prijelazu, a u cilju prikrivanja počinjenog krivičnog djela u namjeri da ne bude otkriven, istu drogu kokain dao tužiocu Dubravku Čampari, koji ju je prihvatio i uzeo, te mu tako pomogao, da ne bude na graničnom prijelazu otkriven, a koji se kretao u delegaciji, da istu preko granice prenese, kako ne bi bili od strane graničnih policajaca i redovne kontrole otkriveni,  te isti, znajući da mu je dodijeljena pratnja i vožnja u službenim vozilima u vrijeme kada se tretirao kao štićena ličnost, zbog njegova rada na pojedinim teškim predmetima, ili se kretao sa delegacijom koja se na graničnim prelazima ne kontrolira, nego propušta, te istu u vozilima pod rotacijom, krećući se sa delegacijom preko granice prevukao, znajući, da se osoba pod pratnjom ili određena delegacija ne kontrolira na graničnom prelazu u koju delegaciju je spadao i prijavljeni tužilac Dubravko Čampara, to zloupotrijebio, da bi svi zajedno navedenu opojnu drogu kupljenu od Duška Kraljevića u WC-u u Beogradu konzumirali, da bi više puta prijavljeni u autu drogu prenosili, a u čijim aktivnostima je učestvovao i tužilac Dubravko Čampara, a na koje dokaze o ovome upućuje pet snimaka u vidu video zapisa, te priznanje Sretena Manojlovića, kako je sve istina, navedeno je u dokumentima FUP-a!

Opis nije dostupan.

Također, udružili se, kao lica od najmanje tri lica i više u cilju činjenja krivičnih djela propisanih KZ F BiH, te u ovom udruživanju dogovor u sastavu Grupe postigli, da počine krivična djela propisana KZ F BiH, a za koje se može izreći kazna zatvora od najmanje tri godine i teža, te neovlašćeno proizvodili, prerađivali, prodavali i drogu na prodaju nudili, te je u promet stavili, držali je i posjedovali, prenosili i posredovali u kupnji iste, te navodili druge na uživanje opojne droge, te takvu opojnu drogu kokain posjedovali i opojne droge uživali, te neovlašteno posjedovali opojnu drogu kokain, koja je propisom i zakonima BiH proglašena kao opojna droga, stoji u dokumentu FUP-a!

Opis nije dostupan.

Nadalje, tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Dubravko Čampara, iako je kao službena osoba znao da će krivična djela biti učinjena, te da Duško Kraljević dila drogu, te da je drogu od istoga po uputama tužioca Čampare kupio Sreten Srećko Manojlović, te znajući da drži opojnu drogu, što je prijaviti morao, ali to nije učinio, pa je u namjeri da pomogne Manojloviću, da na graničnom prijelazu ne bude prilikom granične kontrole i premetačine otkriven, u namjeri da mu pomogne i da dovrše krivično djelo, preuzeo drogu od Manojlovića, te ju zadržao kod sebe, znajući da na graničnom prijelazu neće biti kontroliran, niti zaustavljen, zbog delegacije u kojoj se isti kretao, takvu drogu posjedovao i prenio, da bi ju u Beogradu zajedno sa drugima uživao, stoji u dokumentu FUP-a!

Opis nije dostupan.

Čime bi,

Pod točkom 1):

Sreten Srećko Manojlović, Duško Kraljević i tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara i druga NN lica – zajedno, počinili krivično djelo „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“ iz člana 340. stav 1. i 2. KZ F BiH u vezi sa krivičnim djelom „Dogovor za učinjenje krivičnog djela“ iz člana 338. KZ F BiH „Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. KZ F BiH u sticaju sa krivičnim djelom „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana 239. stav 1. i 3. KZ F BiH, sve u vezi sa članom 31., 32., 33. i 37. istog Zakona!

Pod točkom 2):

Tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara – sam, počinio kazneno djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlasti“ iz člana 383. stav 1. KZ F BiH, u vezi sa krivičnim djelima, Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela iz člana 346. stav 1. KZ F BiH i drugo, 31., 32., 33. i 37. istog Zakona!

Podsjećamo, najprije smo oglasili javni članak naziva: „Postoje vjerodostojne i kredibilne informacije i snimci, da je tužilac Dubravko Čampara konzumirao drogu, od koga je nabavljao, te kako je istu, uz teške zloupotrebe u službenim vozilima preko granice, radi konzumacije, prevozio, SIPA sve znala…“ od 24. lipnja 2022. godine!

VIŠE NA: https://www.dnevno.ba/vijesti/postoje-vjerodostojne-i-kredibilne-informacije-i-snimci-da-je-tuzilac-dubravko-campara-konzumirao-drogu-od-koga-je-nabavljao-te-kako-je-istu-uz-teske-zloupotrebe-u-sluzbenim-vozilima-preko-granice-259304/?fbclid=IwAR2qbrmdQWkmmWvwR7Bg82haSEDjYnl9Sn693_typbjLUOXlcPCJZIuygbw

Nakon objave prethodno navedenog članka, uslijedilo je nebrojeno poruka: „Kada će Josipe ti snimci…Jedva čekamo…“!

A potom smo odmah sutra dan, točnije 25. lipnja 2022. godine, objavili javni članak sa video snimcima, naziva: „DNEVNO OBJAVLJUJE SNIMKE koji teško inkriminiraju i kompromitiraju državnog tužioca Dubravka Čamparu i Aljošu Čamparu. Sreten Manojlović nabavljao drogu za „ličnu“ upotrebu tužioca Čampare…Dudo preko granice pod policijskom svitom drogu prevozio…SIPA sve znala… Veze sa narko kartelima…“ od 25. lipnja 2022. godine, a koji je potresao cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost!

VIŠE NA: https://www.dnevno.ba/vijesti/dnevno-objavljuje-snimke-koji-tesko-inkriminiraju-i-kompromitiraju-drzavnog-tuzioca-dubravka-camparu-i-aljosu-camparu-sreten-manojlovic-nabavljao-drogu-za-licnu-upotrebu-tuzioca-cam-259421/?fbclid=IwAR2jWwTNjAnxLBEgCkGmrI-4HunQY0M3IyN9ebCNwLVVcYOkoDYEdcBUyFo

Objavili smo, da postoje vjerodostojne i kredibilne informacije i snimci (koje smo objavili) sa Sky aplikacije i video zapisi drugih lica koja su koristila Sky aplikaciju, ili su se bavila konzumacijom i preprodajom, te nabavljanjem droge, a koji svjedoče, kako su se teško zloupotrebljavala službena vozila Tužilaštva BiH i policijskih struktura u kojima se prekogranično prevozila i preprodavala droga (kokain), koju je državni tužitelj Dubravko Čampara prevozio i koristio, i dok je jedno vrijeme bio pod policijskom pratnjom, to zloupotrebljavao, odnosno takve povlastice zloupotrebljavao.

Vjerodostojne informacije (snimci, koje smo objavili) ukazuju od koga je državni tužitelj Dubravko Čampara nabavljao drogu i istu konzumirao, te istu, znajući da mu je dodijeljena pratnja i vožnja u službenim vozilima u vrijeme kada se tretirao kao štićena ličnost, zbog njegova rada na pojedinim teškim predmetima, te istu u vozilima pod rotacijom preko granice prevozio, znajući, da se osoba pod pratnjom ne kontrolira na graničnom prelazu, to zloupotrijebio, te ko mu je sve drogu davao, kao i informacije da je sa svime bila upoznata SIPA, ali da niko ništa nije poduzeo!

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Dubravko Čampara zv. Dudo, je od Sretena Srećka Manojlovića, rođenog 30. ožujka 1980. godine, nabavljao drogu kokain, koju je po pribavi konzumirao, a koja droga je nabavljana od Duška Kraljevića. Svjedoče to video zapisi Srećka Manojlovića pronađeni na njegovom mobitelu prilikom dešifriranja i raspakovanja Sky i anom aplikacije, kao i mobilnih uređaja, koji su u prethodnom periodu oduzeti od kriminogenih lica u kojima su pronađeni video zapisi, koji teško kompromitiraju državnog tužitelja Dubravka Čamparu, a koji bi ga – da ima imalo pravde u BiH – morali odvesti na optuženičku klupu Suda Bosne i Hercegovine.

Nadalje, objavljujući članak naziva: „DNEVNO OBJAVLJUJE SNIMKE koji teško inkriminiraju i kompromitiraju državnog tužioca Dubravka Čamparu i Aljošu Čamparu. Sreten Manojlović nabavljao drogu za „ličnu“ upotrebu tužioca Čampare…Dudo preko granice pod policijskom svitom drogu prevozio…SIPA sve znala… Veze sa narko kartelima…“ od 25. lipnja 2022. godine, javnosti smo pokazali, da sprega kriminala, odnosno kriminalaca i pravosudnih djelatnika nikad nije bila jača, te da oni koji bi trebali provoditi zakon, i procesuirati one za koje postoje dokazi o počinjenju krivičnih djela, zapravo ih štite i od njih drogu radi uživanja u istoj kupuju, štiteći ih tako. Objavljujući tako javan članak sa dokaznim snimcima pokazali smo i dokazali ono što svi znaju: da postoji kriminalna sprega pravosudnih dužnosnika sa kriminogenim licima, te njihova uzajamna suradnja na uštrb pravde i zakona.

Nakon ovog članka, javio nam se i sam Sreten Srećko Manojlović, koji je sam priznao, a „sve što smo napisali su preozbiljne stvari, ali istinite“!

VIŠE NA: https://www.dnevno.ba/vijesti/javio-nam-se-dudin-snabdjevac-kokaina-sreten-srecko-manojlovic-i-priznao-da-sve-sto-smo-objavili-je-istina-odakle-brate-videa-ja-sam-prijavio-campare-za-drogumolim-te-skini-clana-259679/

Objavili smo i javni članak, da je brat državnog tužioca Dubravka Čampare, ministar Aljoša Čampara se sastajao sa kriminogenim licima, članak naziva: „OBJAVLJUJEMO DOKUMENT: Ministar F MUP-a Aljoša Čampara se sastajao sa kriminogenim licima! Dubravko Čampara ostvarivao kontakte sa dilerima droge“!

VIŠE NA: https://www.dnevno.ba/vijesti/objavljujemo-dokument-ministar-f-mup-a-aljosa-campara-se-sastajao-sa-kriminogenim-licima-dubravko-campara-ostvarivao-kontakte-sa-dilerima-droge-259844/

I Aljoša Čampara je pod istragom Tužilaštva Kantona Sarajevo u dva predmeta, zbog korupcije.

Nakon teksta, koji smo objavili sa video zapisima, a koji je državnog tužioca Dubravka Čamparu zv. Dudo potresao dobio je naziv „šmrkavac“!

Podsjećamo, da je prije neki dan u intervju za Hayat načelnik uniformirane policije Federalne uprave policije Zoran Čegar, iznio teške optužbe na račun ministra unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoše Čampare, brata državnog tužioca Dubravka Čampare, optuživši ga Čegar slijedećim riječima: „…Fotografije izjave, govore da je bio tu. Što se tiče Čampare prvi put kad je ministar Mektić rekao da je on narkoman, da mu je kuća puna droge da se sastaje s narko kartelom, neko je trebao odgovarati ili Aljoša Čampara što je to je istina ili ministar Mektić što je slagao. Kad sam javno rekao, a i sad kažem da je Aljoša Čampara narkoman, da se bavi konzumacijom droge, prodajom i preprodajom droge, da se bavi kontaktima sa narko kartelom što je sve dokazano, nisam ništa izmislio. Da je uzimao novac, poklone, da im je obećavao da će ih doseliti… To se sve zna, niko ništa nije poduzeo“ – rekao je, između ostalog Čegar.

Na kraju će se ispostaviti, da ni njegov brat – državni tužilac Dubravko Čampara nije ništa bolji!

Zoran Čegar je između ostaloga optužio Aljošu Čamparu, da stoji i za jednoga ubistva.

Autor: Josip Šimić-Đinđić

ZADNJE VIJESTI