fbpx

DRAGAN ČOVIĆ “Inzko je unazadio sve projekte u BiH”

Autor: Dnevnik.ba

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović rekao je danas da je Valentin Inzko “znatno unazadio sve projekte u BiH”.

Čović je na današnjoj konferenciji za medije, odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao da nema ništa reći o Inzku.

“Valentin je u BiH došao kao prijatelj, bojim se da odlazi kao netko tko je značajno unazadio sve projekte u Bosni i Hercegovini. Mislim da zadnjih godina djeluje s jedne platforme‚ neke politike koja nije politika BiH”, rekao je Čović, dodajući da to nema veze s posljednjom odlukom koju je nametnuo.

Očekuje da će s Christianom Schmidtom biti vrlo dobra suradnja.

“Očekujem da bh. vlast preuzme odgovornost za posao. Prijatelji nam pomažu da se stabiliziramo, ali mi moramo preuzeti odgovornost. Volio bih da prijatelji izvana razmišljaju na sličan način”, rekao je Čović.

Tije kom današnjeg obraćanja Čović je rekao da je činjenica da vodimo rasprave koje se tiču vremena rata i sličnih tema, “a u drugi plan se stavljaju euroatlantski put zemlje, odnosno Izborni zakon koji smo trebali uveliko privesti kraju”.

“Iz HDZ-a i HNS-a smo rekli da nastavljamo tražiti rješenja kako da profunkconira ovaj prostor da ne bismo ušli u još dublju krizu, a naznake takve krize čujemo svaki dan”, rekao je Čović.

Naglasio je da je danas imao nekoliko sastanaka sa međunarodnim i domaćim dužnosnicima koji su bili vrlo produktivni.

Autor: Dnevnik.ba

ZADNJE VIJESTI