Dragan Čović na svečanoj akademiji povodom neustavnog Dana RS

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović prisustvuje obilježavanju neustavnog "Dana Republike Srpske" u Banja Luci. Sa Čovićem su i HDZ-ov ministar financija BIH Vjekoslav Bevanda te potpredsjednik RS Josip Jerković.

Dragan Čović je najavljen kao izaslanik hrvatskog naroda, što je propraćeno gromoglasnim aplauzom. Obilježavanju prisustvuju i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, te srbijanski ministri, među kojima i Aleksandar Vulin, patrijarh srpski Irinej, ruski ambasador Ivancov i brojni zvaničnici RS-a.


Program je počeo svečanim defileom u 12 sati, dok je u 14 sati počela svečana akademija, a od 16 sati će biti upriličen svečani prijemu u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

Čoviću ovo nije prvi put da prisustvije obilježavanju 9. januara, učinio je to 2013. i 2015. godine, no ovo je prvi put otkako je Ustavni sud obilježavnaje ovog datuma ocijenio neustavnim.

U svojim ranijim istupima Čović je naglašavao kako se “prevelika pažnja pridaje tom događaju te da se bespotrebno dižu tenzije.“

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI