fbpx

DRAGAN ČOVIĆ: Prijatelji Bošnjaci nisu razumijeli ono što su Hrvati govorili!

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović komentirao je neslužbene rezultate i moguću pobjedu Željka Komšića kao kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Žalosti me što su Bošnjaci izabrali dva člana Predsjedništva BiH, rekao je čelnik HDZ-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Ne možete Hrvatima birati legitimnog predstavnika ni u Dom naroda ni u Predsjedništvo. To je put nazadovanja. To je i poruka međunarodnoj zajednici, rekao je Čović.

Mi smo se dugo zalagali za izmjene Izbornoga zakona kako bismo definirali ulogu hrvatskog naroda, rekao je Čović i naglasio kako se sada vidi kakva je mogućnost u rukama mnogobrojnijeg naroda kad je u pitanju ovakav Izborni zakon.

Vjerujem da će u bošnjačkom narodu biti dovoljno mudrih ljudi da će shvatiti da ovo nije dobro za bošnjački narod i za BiH jer može izazvati veliku krizu, rekao je Čović i dodao kako će znati odgovoriti na korektan i mudar način, razmišljajući o zaštiti hrvatskog naroda na svakom dijelu BiH.

Rekao je kako ga žalosti što ”prijatelji Bošnjaci” nisu razumjeli ono što su Hrvati govorili. No, rekao je kako je zadovoljan osvojenim glasovima među hrvatskim biračkim tijelom. Ta podrška će, kako je rekao, prijeći 80 posto glasačkog tijela Hrvata, piše Bljesak.info.

Imamo ogromnu odgovornost zahvale svakom tko se pojavio na biralištima i moja je velika odgovornost prema svakome od glasača iz hrvatskog naroda. Nadam se da su i oni koji su drugačije razmišljali među Hrvatima shvatili kakvu su poruku dobili od naroda, rekao je Čović.

Rekao je kako je odziv birača među Hrvatima iznad svih očekivanja i planova.

Ako znamo koliko je naše glasačko tijelo, onda je moja obveza zahvaliti se onima koji su prepoznali kao projekt koji smo nudili. Zajedništvo koje smo napravili rezultiralo je fantastičnim rezultatom, rekao je i dodao kako je hrvatski narod poslao poruku da je konstitutivan narod, da razmišlja proeuropski.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI