fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Korisnik

DRAMA U SARAJEVSKOM KANTONU Melika Husić-Mehmedović podnijela ostavku na mjesto ministrice

Autor: Dnevno.ba

Ministrica za znanost, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Melika Husić-Mehmedović je i službeno podnijela neopozivu ostavku na sjednici Skupštine KS koja se održava danas.

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo kazala je kako joj je bila čast obnašati ovu funkciju, ali da je iznenađena količinom nepoznavanja materije, nekolegijalnosti i neprofesionalnosti pojedinaca.

Jedna od točaka dnevnog reda sjednice je Nacrt zakona o visokom obrazovanju protiv kojeg su javno bili i zastupnici iz oporbe, ali i vlasti.

Rasprava o ovoj točki je počela, a prvi je govorio profesor pravnih znanosti Miloš Trifković.

Jučer su se povodom Nacrta zakona oglasili i s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, koji je matični fakultet ministrice protiveći se novom zakonu.

Zastupnike su da ne usvoje zakon pozvali i Akademija znanosti i umjetnosti BiH, Univerzitet u Sarajevu (UNSA) te Studentski parlament UNSA.

Husić-Mehmedović ostavku podnosi iz osobnih razloga, a planirano je da o ovim aktualnostima danas održi i tiskovnu konferenciju, objavio je Klix.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});