fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Screenshot

Drama u Srbiji: Uhićen okorjeli silovatelj koji je dao intervju Vučićevom tabloidu

Autor: Dnevno.ba

Ispred srbijanskog tabloida ‘Informer’ prije nekoliko dana se održao žestok prosvjed zbog intervjua sa silovateljem Igorom Miloševićem, a priča je dobila ‘neočekivani’ nastavak. Okorjeli zločinac danas je uhićen u Beogradu i to zbog ugrožavanja sigurnosti.

Naime, Milošević je pušten na slobodu 20. rujna nakon što je 15 godina proveo u zatvoru zbog više silovanja, što je izazvalo velik interes provučićevskog tabloida. No, čini se da dogovoreni susret nije tekao po planu.

Kako doznaje Blic Miloševića su policiji prijavile upravo novinarke Informera koje su vodile intervju sa silovateljem, čovjekom koji je navodno s gnjusnim djelima započeo u tinejdžerskoj dobi.

Srbija se digla na noge
Podsjetimo, nakon intervjua Informer je u obranu svoje časti rekao da se takvi intervjui rade svuda u svijetu “da bi narod vidio kako razmišljaju zločinci”, no novinarske udruge podsjećaju da se u tom slučaju treba voditi računa i o javnosti i o žrtvama.

Osim novinarskih na noge su se digle i ženske udruge.

Ženska solidarnost je podsjetila da se proteklih dana u Srbiji, uoči puštanja serijskog silovatelja na slobodu, stvarala atmosfera paralizirajućeg straha, što je kulminiralo Informerovim intervjuom. Time se odgovornost za obranu od potencijalnog nasilja prebacuje na žene koje se međusobno informiraju gdje mogu kupiti pepper sprej, nož ili kako naučiti da se fizički obrane. Mediji bi trebali raditi pritisak na institucije da spriječe novo nasilje i procesuiraju ranije slučajeve, ističu aktivistkinje. Umjesto toga, opet su izabrali da o nasilju izvještavaju senzacionalistički i “time se indirektno stavljaju na stranu nasilnika, a protiv svih žena”. Ženska solidarnost pozvala je da se intervju odmah skine sa svih portala a da institucije istraže kako je došlo do promocije silovatelja.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});