fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Državno ministarstvo poljoprivrede pomoglo bi entitetima

Autor: Dnevni list

SARAJEVO – Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić rekao je da nikada neće inzistirati na prijenosu nadležnosti i da do toga jedino može doći uz dogovor s entitetima – RS-om i FBiH (FBiH).

 

 

On kaže kako je siguran da će određeni procesi, možda ne u ovoj, već u sljedećih četiri ili pet godina, uvjeriti entitete da je dobro i za njih i za sve građane da postoje dodatne nadležnosti na razini BiH.

– Siguran sam i već je evidentno da bi postojanje ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja BiH pomoglo entitetima i onima koji se bave poljoprivredom i ruralnim razvojem, a da ne bi ni na koji način ugrozilo nadležnost entiteta, rekao je Zvizdić, navodeći da će se vrlo striktno držati nadležnosti na razini BiH, čije derogiranje neće dopustiti.

Predsjedatelj je naglasio da će se raditi, prije svega, na pitanjima europskih integracija, što je kompleksan zadatak, a da će se u međuvremenu definirati mehanizam koordinacije koji će u potpunosti uvažavati nadležnosti koje po Ustavu imaju BiH, RS, FBiH i Brčko Distrikt, i koji će omogućiti da se prema EU-u “govori jednim glasom”. Zvizdić je kao drugi segment naveo jačanje kapaciteta javne uprave, koja treba biti na usluzi građanima i gospodarskim subjektima.

On je podsjetio da su ministri iz Vijeća ministara dobili zadatak preko vikenda i u idućih nekoliko dana proučiti nacrt proračuna za ministarstva za koja su zaduženi, kao i obaviti konzultacije s agencijama i direkcijama za koje su nadležni.

Autor: Dnevni list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});