fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Duraković optužio Bekana kako je prodao mjesto SNSD-u u biračkim odborima Srebrenice

Autor: dnevno.ba

Trgovina mjestima u biračkim odborima najizraženija je anomalija dosadašnje organizacije narednih lokalnih izbora, a posljednja epizoda u toj priči je iz Srebrenice.

Bivši gradonačelnik tog grada Ćamil Duraković, sad član izbornog štaba “Moja adresa Srebrenica” optužio je Amera Bekana predsjednika Prve stranke da je prodao mjesta u biračkim odborima u toj izbornoj jedinici.

Duraković u uvodu videa koji je objavio na Facebooku pojašnjava kako je upoznao Bekana te donosi dijelove njihove komunikacije o mjestima u biračkim odborima. Duraković potom kaže kako su ga neki Bošnjaci razočarali i navodi razloge.

“Ovdje prema biračkom spisku glasa tek nekih desetak hiljada ljudi. Kada sam vidio ovjerene politički subjekte koji će učestvovati na izborima u Srebrenici, frapirao sam se brojem od njih 30. Dvadest ih je prijavljeno fiktivno da bi trgovali u ovo izborno vrijeme”, kaže on te nabraja imena sumnjivih političkih subjekata “Novo doba, Rebalans, Lijevo krilo, Savez mladih, Prva stranka…”, kaže on.

Niko od njih ne djeluje u Srebrenici, dodaje te kaže kako ovaj video snima jer je tako obećao predsjedniku stranke sa sjedištem u Sarajevu.

“Ne igrajte se sa našim sudbinama. Na sramotu vam bilo, stidite se šta radite preko leđa ovo malo Bošnjaka u Srebrenici. Imam dokaz da je Amer Bekan, predsjednik Prve stranke koja ima sjedište u Sarajevu prodao mjesta u biračkom odboru lokalnom SNSD-u. Čovjek iz SNSD-a mi je poslao poruku – Ćamile nemoj se miješati, ja sam pošteno platio mjesta u biračkom odboru”, kaže Duraković.

On je najavio da će u narednom periodu navesti i druge stranke koje su postupile na ovakav način.

Bekan je na društvenim mrežama, vjerovatno zbog ovog videa, napisao kako “vidi da ga proziva ovaj jedan propali političar iz Srebrenice (SDA), ali na savjet svog advokata se neću očitovati preko FB, već zakonskim putem”.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});