fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Ante Cizmic/Cropix

DVA LICA ŽELJKA KOMŠIĆA: “Kod Stankovića ranjen, pomirljiv, a kod Hadžifejzovića govorio direktno i što misli…”

Autor: Dnevno.ba

Na emisiju Peti dan osvrnuli smo se prenoseći tweet bošnjačkog radikala Bajrovića. U njenom posljednjem ovosezonskom izdanju raspravljalo se o odnosu hrvatskog predsjednika i premijera, pri čemu su se sugovornici dotaknuli njihovog odnosa spram BiH, hrvatskog pitanja u ovoj zemlji te Izbornog zakona.

Taj dio diskusije odvio se između tridesete i četrdesete minute emisije, a mi izdvajamo komentar Aleksandra Musića na dva Komšićeva lica – jedno u gostovanju kod Senada Hadžifejzovića, a drugo kod Aleksandra Stankovića. Evo kako je opisao dodvoravanje drugog bošnjačkog člana Predsjedništva slabije informiranom dijelu javnosti u Republici Hrvatskoj:

“Željko Komšić, gostujući u Nedjeljom u 2 u ovoj kući u Zagrebu, imao je stubokom drugačiju priču u odnosu na onu koju je imao gostujući kod Senada Hadžifejzovića na Face TV-u, a sve se zbivalo unutar dva tjedna. Tu (u Nu2, op. Dnevnik.ba) je bio ´ranjen´, ´pomirljiv´, ´teško mu je´, ´ne želi´, ´mogao bi on, kao, ali ne želi…´, a tamo (na Face TV-u, op. Dnevnik.ba) je govorio direktno i ono što misli. Rekao je, zanimljivo, upitan, pa malo i isprovociran od Hadžifejzovića o tome tko mu je nanio više rana, Plenković ili Milanović. da  ga je Plenković pomoću vezu u Europskoj uniji baš pritisnuo uza zid, pri čemu nijedna politika nije uspjela promijeniti Izborni zakon. Europa, naravno, igra svoju igru i također kalkulira. Za Milanovića je, iako ga je ovaj (Hadžifejzović, op. Dnevnik.ba) dva-tri puta pitao, slegnuo ramenima kao da ga gleda kao nestabilnu osobu koja je najviše štetna po samoga sebe.”

Dakako, član Predsjedništva je dozu populizma, ali drugačije upakiranu, sačuvao i za sarajevski medij. Predsjednik RH ga je prokazao u svojim istupima, protuargumenata nema, pa mu ostaje namjestiti kiseli osmijeh dok se već 12. godinu ruga ljudima koje bi trebao predstavljati, a to ne čini.

Musić je inače najbliže centrističkom komentatoru u ovoj emisiji, dvije žene su ljevičarke, a preostala dvojica muških komentatora su desnije nastrojeni. U videu možete pogledati i njihove komentare na temu, piše Dnevnik.ba.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});