fbpx

DVORANA U KAKNJU PUNA KO ŠIPAK: “Večer Kur’ana” umjesto Nove godine!

Autor: Dnevno.ba

KAKANJ - U Sportskoj dvorani Kakanj u noći 31. prosinca upriličena je tradicionalna manifestacija "Večer Kur’ana" u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Kakanj.

Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a ovaj događaj se u Kaknju za Novu godinu održava već godinama, javlja Faktor.ba.

Na službenoj stranici Općine Kakanj priopćeno je i da je Općina ove godine dio novca za doček Nove godine preusmjerila Javnoj ustanovi Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama s ciljem organiziranja novogodišnje zabave za korisnike Centra. Ovaj Centar radi u Zenici i Dobrinju, općina Visoko, a korisnici Centra u Dobrinju su s područja nekoliko općina, uključujući i Kakanj.

U petak 29. prosinca u Parku prijateljstva organizirana je nezaboravna zabava za mališane. Na ovu zabavu su došli i “Super krila”, i vilenjak, i Djed Mraz.

U novogodišnjoj noći na Ponijerima je upriličena logorska vatra, a prisutne su u blizini ski-staze zabavljali DJ Infected i DJ Faruk. Upriličen je i skroman vatromet.

U novogodišnjoj noći u Kaknju, na platou kod solitera 3, upriličena je novogodišnja zabava na kojoj su nastupili Kakanjac Haris Kulović i “Heaven Band”.

Podsjetimo, za prošlu Novu 2017. godinu načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra je odlučio da novac planiran za troškove noćnog programa dočeka Nove godine na otvorenom uplati u svrhu liječenja sedmogodišnjeg Evelina Alajbegovića. Dječak je, nažalost, izgubio bitku s teškom bolešću, podsjeća Faktor.ba.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI