fbpx

Džaferović: Erdogan vodi mudru politiku, Turska stekla povjerenje svih naroda u BiH

Autor: Dnevno.ba

Razgovor u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine s turskim ministrom obrane Hulusijem Akarom još jednom je potvrdio da je Republika Turska istinski prijatelj Bosne i Hercegovine i da turska vlada vrlo pomno i sa snažnim interesom prati zbivanja u Bosni i Hercegovini, izjavio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

“Turska beskompromisno podržava suverenitet, teritorijalni integritet i državne institucije BiH. Kao članica Vijeća za implementaciju mira Turska daje izuzetan doprinos implementaciji Daytonskog sporazuma i podržava postignute reformske rezultate u 26 godina implementacije Daytona. Također, Turska podržava naš EU i NATO put. Jako je važno za BiH i za naše Oružane snage da nastavimo suradnju s Turskom u sektoru obrane i namjenske industrije”, kazao je Džaferović i dodao da su danas razgovarali o različitim aspektima suradnje Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga Republike Turske, prenosi Anadolija.

Prema riječima Džaferovića, zahvaljujući liderstvu predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, Republika Turska vodi izuzetno mudru politiku u regionu, doprinoseći stabilnosti i ekonomskom razvoju.

“Zahvaljujući pristupu predsjednika Erdogana, Turska je stekla povjerenje svih u BiH, podržava sve dijelove BiH i sve narode i gradi dobre odnose, inzistirajući na polju suradnje i zajedničkih interesa. Jako je važno za BiH da imamo takvu vrstu impulsa koji ima kohezivan i stabilizirajući efekt”, kazao je Džaferović.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik danas su primili ministra obrane Republike Turske Hulusija Akara.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI