fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Džaferović odao posljednju počast Jacquesu Chiracu

Autor: Dnevno.ba

PARIZ - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović prisustvovao je u Parizu komemoraciji povodom smrti bivšeg predsjednika Republike Francuske Jacquesa Chiraca.

Džaferović je, zajedno sa više od 30 šefova država i vlada, u crkvi Saint-Sulpice odao posljednju počast bivšem predsjedniku Republike Francuske, koji je preminuo 26. rujna u 86. godini.

– Jacquesa Chiraca pamtit ćemo u Bosni i Hercegovini kao velikog prijatelja naše zemlje, koji je dao snažan doprinos angažmanu međunarodne zajednice na zaustavljanju rata, a kasnije i na uspostavljanju mira, reintegraciji BiH i trasiranju njenog euroatlanskog puta. Ime predsjednika Chiraca ostat će zapisano u historiji kao časno ime, jer je spadao među one svjetske lidere koji su jasno razlikovali dobro od zla – dio je teksta koji je član Predsjedništva BiH Džaferović upisao u knjigu žalosti.

Također je prisustvovao i ručku koji je u Jelisejskoj palači za šefove država i vlada organizirao predsjednik Republike Francuske Emmanuel Macron.

U kraćem razgovoru sa predsjednikom Macronom, Džaferović je zahvalio za gostoprimstvo, naglasivši da je komemoracija bila dostojanstvena i veličanstvena, kako i priliči velikom čovjeku kakav je bio predsjednik Chirac.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je, istaknuvši dobre odnose Bosne i Hercegovine i Republike Francuske, uputio poziv predsjedniku Macronu da posjeti našu zemlju, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});