fbpx
FOTO/FENA

DŽAFEROVIĆ: Zamolio sam predsjednika Europskog vijeća Michela da na sjednicu Europskog vijeća podrži kandidatski status za BiH

Autor: dnevno.ba

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović susreo se u Bruxellesu s predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom, predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen i predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom.

Istaknuo je da je, zahvaljujući odlučnoj akciji međunarodne zajednice, stanje u Bosni i Hercegovini postalo znatno stabilnije.

Da bi se gradio mir nije dovoljno zaustaviti destrukciju, poručio je.

-Da bi se osigurala održiva stabilnost, potrebno je uraditi više i samo Europska unija ima sredstvo kojim može osigurati dugoročni mir. To je kredibilna europska perspektiva – poručio je Džaferović.

Tijekom sastanka s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom jutros uoči samita EU-zapadni Balkan, Džaferović je rekao da i Bosna i Hercegovina treba dobiti kandidatski status ako Europsko vijeće dodijeli kandidatski status za Ukrajinu i Moldaviju.

-Zamolio sam predsjednika Michela da na sjednicu Europskog vijeća podrži kandidatski status za BiH – izjavio je Džaferović.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI