EKSKLUZIVNO: Džaferovićev “spasitelj” novi ministar pravde, Čoviću ministarstvo vanjskih poslova!

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

SARAJEVO - Taman kada pomislite da ne može biti gore od onoga što već imate na bh političkoj sceni ovdašnji političari vas razuvjere kako su ipak "sposobni" otići i korak dalje. Najbolje tome u prilog govore saznanja našeg portala o tome koje bi osobe trebale preuzeti ministarske dužnosti na državnoj razini pri novom formiranju vlasti.

Naime, s obzirom da je “ljevičarski” blok već dobrano pokupio vrhnje na županijskoj razini u županijama s bošnjačkom većinom do ovih izbora nedodirljiva SDA morat će se pomiriti s određenim stvarima, te zadovoljiti što će sudjelovati u vlasti na državnoj, te federalnoj razini, dok će HDZ BiH, kako se sada čini, participirati samo na državnoj, ali ne i na federalnoj razini, međutim na državnoj razini neće dobiti one pozicije koje su do sada imali, a znamo da njih najviše zanimaju ministarstva pravde i financija.

Njihovi koalicijski “partneri” im više ne dopuštaju da upravljaju spomenutim ministarstvima, a ono što im je ponuđeno i što je, kako se čini, vrh HDZ-a BiH prihvatio, jesu ministarstva sigurnosti, vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, te vanjskih poslova.

Na mjestu ministra vanjskih poslova umjesto rođenog Zadranina Igora Crnadka, trebao bi doći sam dr. Dragan Čović, iako se prema našim informacijama isti još uvijek nećka oko toga, zatim bi dosadašnji ministar financija Vjekoslav Bevanda na poziciji ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa trebao zamijeniti Mirka Šarovića, u proteklom mandatu bez ikakve sumnje najboljeg bh ministra, dok mi za ministra sigurnosti umjesto Dragana Mektića bio imenovan Tuzlak Mijo Krešić!

Iz vrha jedne od stranaka koje će sudjelovati u formiranju nove vlasti za Dnevno.ba neslužbeno je potvrđeno kako je vrh HDZ-a BiH pristao na ovu ponudu, a ono što najviše nas čudi činjenica je kako su hrvatski kadrovi navodno pristali na imenovanje Kasima Halilčevića na poziciju novog ministra pravde!

Za neupućene riječ je o Tužitelju u Tužiteljstvu BiH za gospodarski kriminal, koji dolazi iz Živinica, baš kao i v.d. Glavne tužiteljice Suda BiH Gordana Tadić, a koji iza sebe, blago rečeno, ima kompromitirajuću prošlost, jer podsjećanja radi riječ je o osobi koja je obustavila istragu protiv Šefika Džaferovića za ratni zločin, iako je Mirsad Kebo svojedobno dostavio spis od 60.000 stranica o ratnim zločinima Armije BiH na širem području Vozuće! U ovom slučaju to bi praktično značilo da Džaferović vraća protuuslugom za minula vremena, a kada već spominjemo Halilčevića prisjetit ćemo se kako je to ista ona osoba koja je bila spremna svojevremeno predložiti jednomjesečni pritvor za izvjesnu Mirelu Smajlović i to stoga što je ova u pekarnici “Non-stop broj 3” u Vogošći lažnom novčanicom od 20 KM namjeravala platiti pecivo u vrijednosti od 2KM!

Ukoliko kadrovi HDZ-a BiH uistinu pristanu na ovakvu vrstu ponude od strane koalicijskih “partnera” onda je zbilja jasno koliko je sati, iako će mnogi s pravom ustvrditi kako je ovdje ionako već odavno vrijeme stalo!

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI