fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

EKSKLUZIVNO: “Nemoralna” ponuda za Hrvatsku – Kuvajt im nudi prave avione za reparaciju njihovih tenkova T-84!?

Autor: Dnevno.ba

ZAGREB - Republika Hrvatska je proteklih dana dobila "nemoralnu" ponudu iz Kuvajta! Naime, kako doznaje portal Dnevno.ba od izvora bliskoga Vladi Republike Hrvatske iz Kuvajta je stigao zahtjev da se u pogone "Đure Đakovića" dopremi 40 tenkova T-84 kako bi se kod istih obavila reparacija, odnosno njihovo usavršavanje.

Kuvajćani ne nude zauzvrat novac nego robu, ali robu od koje “boli glava”, jer je, kako tvrdi izvor portala Dnevno.ba, riječ o 12 zrakoplova starih svega nekoliko godina.

“Riječ je o 10 borbenih, te 2 školska aviona. Oni kupuju od Amerikanaca najnovije zrakoplove, te bi ove vrlo rado refundirali na način da zauzvrat bude obavljena reparacija tih 40 njihovih tenkova”, ističe izvor portala Dnevno.ba.

Na naš upit kolika je kvaliteta ovih zrakoplova isti izvor nam odgovara da je riječ o znatno kvalitetnijim modelima od svih onih koji su se zadnjih godina spominjali kroz medijske natpise, te o kupnji kojih se stvarno pregovaralo tako da su hrvatske vlasti sada u pomalo nezgodnoj situaciji jer svi znamo da je Hrvatska jedan od glavnih poslušnika Bruxellesa i politike Angele Merkel, a u slučaju realizacije jednoga ovakvoga posla to bi značilo da je napravljen deal s Amerikancima budući da i vrapci na grani znaju kako oni, doduše neizravno, stoje iza jedne ovakve “nemoralne” ponude, te bi to značilo njihov definitivni povratak na ove prostore i preuzimanje nadzora nad Hrvatskom!

Time bi ujedno bila bačena i rukavica Angeli Merkel i njezinim prijateljima Francuzima s obzirom da je, kako se čini, došlo vrijeme da ih se malo primiri, te da se i na europskom tlu krene s realizacijom Trumpove politike glede problema s migrantima, a to je da ih se istog trenutka krene vraćati tamo odakle su i pošli.

Naravno, sve to bi se itekako odrazilo i na trenutnu situaciju u Bosni i Hercegovini, pa je krajnje upitno što bi u predstojećem razdoblju bilo s ovdašnjim političkim liderima, prije svega Draganom Čovićem, te njegovim srbijanskim kompanjonom Aleksandrom Vučićem budući da njih dvojica imaju sličan problem – dosta se “ližu” s Bruxellesom, te politika koju trenutno provode ne odgovara ni Amerikancima, ali ni Rusima, jer su i jedni i drugi protiv najezde migranata s istoka na europsko tlo.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});