fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

EKSKLUZIVNO: Po mnogima, sramotna politička igra s braniteljima HVO-a! (1. dio)

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Eksluzivno objavljujemo popis tzv. "Organizatora otpora", koji je sačinila udruga kojoj je na čelu Jadran Topić a po općinama s hrvatskom većinom, o najzaslužnijima su odlučivali uglavnom oni koji pušku u životu vidjeli nisu. A kamoli nešto i nekoga organizirali. Naravno, čast nekolicini rijetkih časnih i poštenih ljudi.

Žalosno je vidjeti kako su, vrlo perfidno i prozirno, na popis uvršteni i oni koji su položili život kao pripadnici ratnih postrojbi HVO-a, dok je velika većina s istog rat gledala pred TV ekranima ili iz “izbjeglištva”.

Uredba koju su, skupa sa sebi sličnima iz bošnjačke komponente, mislili provući “ispod radara”, jasno propisuje da se ista odnosi na “osobe koje su sudjelovale u organiziranju obrane BiH najmanje 100 dana, u periodu od 18.09.1991.-08.04.1992.g, a nakon toga u postrojbama ostali još najmanje tri godine!”

Kada pogledamo popis sa sigurnošću možemo tvrditi da se na njemu nalaze i oni, koji su u uredbom propisanom periodu bili, npr.:

Osobe koje su radile za SDB (tadašnji udbaši),

Osobe koje su bile pripadnici JNA,

Osobe koje su bili članovi UJDI-ja i namjenske industrije “SOKO” Mostar,

Šefovi tadašnjih Štabova TO koji su, ponosno, oružje predali tadašnjoj JNA i tako narod ostavili na milost i nemilost,

Pripadnici regularnih policijskih postaja SRBiH,…

Sramotno je što su vođe ove udruge uopće i pristale na omjer 2.3:1 u korist bošnjačke strane, jer svi znamo da je rat u BiH počeo napadom na selo Ravno. Puno prije negoli je službeno Sarajevo i proglasilo ratno stanje i početak rata. Podsjetimo, do prije par godina bošnjačka strana uopće niti nije 18.09.1991.g. priznavala kao nadnevak kada je započela agresija na BiH. Sada, kada i njima to odgovara, sjetili se da su (eto i oni) još 1991.g. organizirali otpor. Kome, čemu, gdje,…?

A naša vrla politika i čelništvo ove polutajne udruge je pristala na sve, samo ne bi li si priskrbili još poneku sinekuru. Pri izradi popisa nije se razgovaralo niti s jednim od prvih ratnih zapovjednika HVO-a (prije toga Općinskih stožera), već se sjelo samovoljno I određivalo tko je “zaslužan”.

Mediji iz Sarajeva su objavili samo prvu stranicu popisa “H” komponente, iskoristivši to za napad na tzv. UZP, iako na popisu “zaslužnih” iz svojih redova imaju likova o kojima se mogu praviti kriminalistički filmovi. Naravno, ti “heroji” bi mogli igrati isključivo kriminalne I zločinačke role.

Bez obzira, popis koji je sastavila hrvatska Udruga pokretača otpora je-lakrdija. Neka se u našu redakciju javi čitatelj koji je do 1993. godine bilo gdje što je vezano za obranu, vidio npr. akademika, dr. Dragana Čovića. Častimo ga pečenim janjetom ili odojkom gdje poželi.

Pročitajte popis koji donosimo i sami zaključite o čemu se radi. Donosimo “krovni” popis (iako je nejasno zbog čega i on nije svrstan po županijama), ŽZH, Sarajevsku županiju, ZE-DO županiju i Tuzlansku županiju.

Sami odvojite “žito od kukolja”. To uopće nije teško. I donesite svoj sud o svemu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});