fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

EKSKLUZIVNO: Srećko Trifković brutalno premlaćivan u MUP-u KS!

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Srećko Trifković, sin Momčila i Slobodanke Trifković, rođen 07. 09. 1985. godine u Sarajevu, nastanjen u ulici Starine novaka b. b. Pale, po nacionalnosti Srbin, državljanin BiH, JMB: 07099851**1*8, po zanimanju turistički tehničar, završena SSS, oženjen, otac jednog malodobnog djeteta, srednjeg imovnog stanja, osuđivan po presudama, kako slijedi:

Osnovnog suda Sokolac, broj: KPS-201/05 od 24. 01. 2005. godine (član 249. stav 1. KZ RS, novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM; Osnovnog suda Sokolac, broj: 089-0-K-07-000134 od 29. 01. 2008. godine (član 382. stav 1. KZ RS, novčana kazna u iznosu od 1.000,00 KM i rješenjem Osnovnog suda Sokolac, broj: 089-0-KV-08-000 062 od 27. 08. 2008. godine, zamijenjena kaznom zatvora u trajanju od 20 dana); Osnovnog suda Sokolac, Odjeljenje I. Sarajevo, broj: 089-1-K-07-000 118 od 30. 01. 2008. godine (član 402. stav 3. KZ RS kazna zatvora od tri mjeseca i mjera oduzimanja predmeta); Osnovnog suda Sokolac, broj: 89 0 K 004159 08 K od 06. 10. 2009. godine (član 402. stav 1. KZ RS kazna zatvora u trajanju od dva mjeseca i mjera oduzimanja predmeta); Kantonalnog suda Sarajevo, broj: 09 0 K 014269 11 K od 14. 04. 2012. godine (član 295. stav 2. KZ F BiH u vezi sa članom 31., član 342. stav 1. KZ F BiH u vezi sa članom 287. stav 1. točka C) KZ F BiH, a sve u vezi sa članom 54. istog Zakona, jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 1 godine i 8 mjeseci i mjera sigurnosti oduzimanje predmeta); Osnovnog suda Sokolac, broj: 89 0 K 021776 11 K od 25. 10. 2012. godine (član 410. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ RS, novčana kazna u iznosu od 700,00 KM); Osnovnog suda Sokolac, Odjeljenje u I. Sarajevu, broj: 89 0 K 031236 12 K od 25. 11. 2013. godine (član 385. stav 2. u vezi sa članom 35. KZ RS, novčana kazna u iznosu od 800,00 KM)

Nalazio se u pritvoru po Rješenju Suda BiH, broj: S1 2 K 015388 Krn 126 od 15. 03. 2018. godine.

Burtalno premlaćivan u MUP-u KS!

Po Naredbi Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo lišen slobode i po prijedlogu istog Tužiteljstva sljedstveno Rješenju Kantonalnog suda u Sarajevu u pritvor na mjesec dana stavljen, zbog sumnje, da se može dovesti u vezu sa dvostrukim ubojstvom sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji subrutalno prije pet dana ubijeni prilikom vršenja svojih policijskih aktivnosti na području Sarajeva, na Alipašinom Polju u C fazi, prethodno je od strane pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo brutalno premlaćen (batinama do „priznanja“), kako bi priznao, kazneno djelo – dvostruko ubojstvo sarajevskih policajaca – to teško kazneno djelo, a sa kojim imenovani uopće nije ni povezan, što je poligrafsko testiranje, na koje je Srećko Trifkovil dobrovoljno podvrgnuo, i potvrdilo.

Srećko Trifković – Drugi Ljubo Seferović!

I prethodno navedenoga vidno je, da je lice bilo sklono kriminalnim radnjama, ali da u tim radnjama protivnim zakonu kod imenovanog se uglavnom krivično-pravne sankcije ogledaju u novčanim kaznama do najviše izrečene kazne zatvora od 1 godine i 8 mjeseci, dok niti jednog djela ubojstva imenovanom se na teret nikada stavljalo nije, pa čak niti nedozvoljeno držanje oružja.

„Oni su njega mlatili joooj, iako je poligraf prošao i na poligrafsko testiranje se dobrovoljno podvrgnuo, tražili su od njega da potvrdi nešto, što on nije mogao, jer nije znao“ – tvrdi izvor!

Srećko Trifković je brutalno premlaćen, a javnost i kamere sa ročišta bili su isključeni, kako ne bi mogao svoju, ne tako malu golgotu kroz koju je od strane bezosjećajnih i korumpiranih trolova u MUP-u KS prošao, i putem medija, na ročištu povodom prijedloga za određivanje pritvora, ispričati.

„Ja znam, da Trifković nije počinilac ubojstava policajaca i da ništa ne zna o tome, ali je tamo negdje nekada ukrao neke dijelove, pa smo zato tražili pritvor“ – izjavila je glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić, dok su nasuprot ovome mnogi mediji objavili informaciju, da mu je određen pritvor, zbog sumnje, da se može dovesti u vezu sa ubojstvima sarajevskih policajaca, a demant od strane Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo prema medijima nikada upućen nije, niti će, jer Dalidi Burzić odgovara, da javno mijenje misli, kako je pritvorila i uhitila pravog ubojicu.

Na ročištu povodom prijedloga Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo za određivanje pritvora prema osumnjičenom Srećku Trifkoviću, tužiteljica Sabina Sarajlija je između ostaloga istaknula, kako se „Srećko Trifković dovodi u direktnu vezu sa ubojstvima sarajevskih policajaca, te da zato nije dobro, da javnost u ovaj proces bude uključena, kako se navodno ne bi istraga ugrozila“, što je takav prijedlog sutkinja Indira Jahić ekspresno i usvojila, jednomjesečni pritvor Trifkoviću odredila i usprkos činjenici, da je lice prošlo poligrafsko testiranje u MUP-u KS, te da je njegova advokatica Tatjana Savić rekla, da imaju svjedoci, koji će potvrditi njegov alibi, te da je lice dva puta privođeno, pa puštano, čak što više, jer je u trenutku izvršenja ovog kaznenog djela bio pod mjerama zabrane Suda BiH, to jeste u kućnom pritvoru, a već javnost, akademska i profesionalna zajednica na sva zvona bruji, da je „MUP KS u dogovoru sa Tužiteljstvom KS našao drugog Ljubu Seferovića, koji treba, da na osnovu nepostojeće osnovane sumnje leži dvije i pol godine u pritvoru za djelo koje nije niti učinio, iako je zakonski standard za određivanje pritvora osnovana sumnja“!

Da li je sutkinja Indira Jahić usvojila prijedlog Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, kako prisustvom medija istraga ne bi bila ugrožena ili pak, kako se modrice i šepanje od prebijanja u MUP-u KS ne bi otkrilo, teško mi je sa ove distance reći, ali ono što mogu reći, da je kroz istu stvar i Ljubo Seferović prošao od šaka do stavljanja pištolja u usta, da potpiše izjavu od strane MUP-a KS unaprijed pripremljenu, kako bi pripadnici MUP-a KS „riješili“ slučaj jednom za sva vremena, i to priznanjem nepismenih Roma, za koje su mislili, da se nema tko zauzeti i na sudu časno i pošteno braniti. Govorili su i za predmet „Dženan Memić“, prije svega pripadnici/inspektori MUP-a KS, a potom izrazito promiskuitetna Dalida Burzić, u svome dopisu upućenog Murizu Memiću tvrdeći, kako će „Ubistvo Dženana Memića biti prioritet rada Tužiteljstva KS , koji će voditi k otkrivanju njegovih ubojica…“, pa nađoše dva Roma i amneziju, isti slučaj je i sa ubijenim sarajevskim policajcima.

Tužilaštvo KS je zanemarivši sve ovo, ipak odlučilo, da traži pritvor za ovo lice, koje treba da bude drugi Ljubo Seferović, kako bi se pravi počinitelji, kao i u slučaju Memić izvukli. Žao mi je samo, što će i ove porodice ubijenih policajaca gledati iste reprize, koje je dvije godine gledao i Muriz Memić i njegova obitelj. A svršetak znate….

Vijest o uhićenju i određivanju pritvora Srećku Trifkoviću i stigmatiziranje istog od strane Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, kao nekog ko se može dovesti u vezu sa ubojstvima sarajevskih policajaca, nije uopće doživjela svoju euforiju i trijumf, što se i očekivalo, da glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić zajedno sa komesarom MUP-a KS Mevludinom Halilovićem sazove press konferenciju i „pohvale“ se pred medijima i javnosti, kako su nakon „uspješne suradnje pod nadzorom Tužiteljstva KS pronađene ubojice sarajevskih policajaca“, međutim ovoga nema uz činjenicu, da je Tužiteljstvo KS uhapsilo „ubojice“ sarajevskih policajaca, a da mediji konstantno objavljuju vijest, da se još uvijek traga za ubojicama?!

Da budem iskren i otvoren:

Tražiti nalogodavce ubojica sarajevskih policajaca u vrhu MUP-a KS, a za ubojice je lako, pa će Vam biti jasno, zašto komesar MUP-a KS Mevludin Halilović i MUP KS vode „glavnu riječ i istragu“ po pitanju ubojstva sarajevskih policajaca, zašto predmet ne preda SIPA-i, kao stvarno i mjesno nadležnoj Državnoj policijskoj agenciji, jer kriminal prelazi međuentitetske granice, iako smo svjedoci, da se za puno manje stvari uključivao FMUP i SIPA, koji su vodili glavnu riječ i istragu pod nadzorom Tužiteljstva BiH, za razliku od pripadnika MUP-a KS, koji su većinom diplomirani konobari i još u MUP-u KS inspektori. Neće MUP KS i Tužiteljstvo KS, koji su stažirali i specijalizirali na ekspresnom „rješevanju“ slučajeva i pronalasku izmišljenih počinitelja kaznenih djela, nikada ustupiti predmet Tužiteljstvu BiH i SIPA-i na daljnje postupanje, jer valja naći drugog Ljubu Seferovića i „riješiti“ slučaj. A to može samo MUP KS. Do tada, spavajte i na pogane informacije Dalide Burzić i Mevludina Halilovića ne nasjedajte, jer mislili su, da će i ubojice Dženana Memića sakriti i prikriti, a Rome na sudu za neučinjeno djelo zavaliti, pa nije išlo.

Zaklela se zemlja raju, da se sve tajne znaju, jer jedan snimak, koji ću objaviti, sve će otkriti i stvarne nalogodavce i njihove motive i ubojice pred lice pravde izvesti…

(nastavlja se…)

Autor: Josip Šimić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});