fbpx

EKSPRESAN ODGOVOR IZ BEOGRADA STIGAO U SARAJEVO! Vulin odgovorio Džaferoviću, evo što mu poručuje!

Autor: Dnevno.ba

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pozvao je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića “da izruči Srbiji Nasera Orića” i da kaže tko je u Srebrenici pokušao “da ubije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića”.

Vulin je, povodom zahtjeva za izručenje Duška Kornjače, optuženog za ratne zločine u BiH koji je Beograd odbio, izjavio da je tjeralica protiv Nasera Orića izdata u Srbiji ali da Orić ni za jedan zločin počinjen protiv Srba u Bosni i Hercegovini nije odgovarao, priopćeno je iz MUP-a.

Član Predsjedništva BiH Džaferović izjavio je jučer da „na zapadnom Balkanu neće biti napretka dok se svi ne suoče sa istinom“.

Vulin je u Moskvi, gdje na poziv Rosteka obilazi vojno- tehnički forum „Armija 2021“ prisustvuje otvaranju Međunarodnih armijskih igara, rekao da Džaferović „voli da glumi žrtvu, ali kada gluma prođe ostane istina, a istina je da Naser Orić ima Interpolovu tjeralicu izdatu u Srbiji i istina je da ni za jedan zločin nije odgovarao“.

Vulin je rekao i da je istina da je (2015. godine, tada premijer Srbije) Aleksandar Vučić „bio u Srebrenici da oda počast bošnjačkim žrtvama, a da nijedan bošnjački lider nije odao poštu srpskim žrtvama“, prenosi Avaz.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI