fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Twitter

Emmanuel Macron spreman otputovati u Moskvu na razgovore s Putinom

Autor: Hina

Francuski predsjednik Emmanuel Macron izjavio je da je spreman otputovati u Moskvu na razgovore s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom pod određenim uvjetima.

“Mislim da putovanje u Rusiju danas zahtijeva preduvjete, to znači neku gestu predsjednika Putina. Ne bih išao tamo tek tako”, rekao je Macron za televiziju TF1 tijekom posjeta glavnom gradu Ukrajine Kijevu.

Rekao je da bi s Putinom razgovarao o humanitarnim pitanjima, zaštiti zatvorenika i sigurnosti opskrbe hranom kako bi se pronašlo rješenje, rekao je Macron. “Neću ništa isključiti, ali uvijek ću to raditi transparentno s ukrajinskim predsjednikom i kad god to ima smisla.”

Upitan misli li da bi Ukrajina trebala učiniti teritorijalne ustupke Rusiji, Macron je rekao da o tome odlučuje Kijev. “Mislim da je danas naša dužnost stati na stranu naših vrijednosti, međunarodnog prava, a time i Ukrajine.” Potrebna je pomoć kako bi se Ukrajini omogućilo da ustraje, rekao je.

“Ali mi nemamo zadatak umjesto Ukrajinaca odlučivati ​​o uvjetima za završetak ovog rata.” U nekom trenutku mora doći ili do vojne pobjede ili pregovora, rekao je Macron, dodajući da će sve odluke o teritorijima i mogućim ustupcima morati donijeti ukrajinsko vodstvo.

 

Autor: Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});