ERDOGAN SAD-U I EU: ‘Ne vjerujemo vam da nas podržavate u borbi protiv terorizma’

Autor: Vijesti.ba

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan jučer je u Istanulu, na zatvaranju Samita zemalja D-8, iznio kritike na račun Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Evropske unije (EU), poručivši kako njegova zemlja više nema povjerenju kada kažu da "pružaju podršku Turskoj u borbi protiv terorizma".

Erdogan je govorio na konferenciji za novinare na zatvaranju Samita D-8 (grupe osam zemalja u razvoju: Turska, Iran, Pakistan, Bangladeš, Malezija, Indonezija, Egipat i Nigerija).

U svom obraćanju se osvrnuo i na slučaj isticanja postera osuđenog lidera terorističke organizacije PKK-a Abdullaha Ocalan u Rakki, što su učinili pripadnici terorističke organizacije PKK/PYD.

“U Rakki su podigli poster lidera terorističke organizacije. Kako će sada SAD to objasniti? Izvolite! Kada pođu pričati govore kako je PKK-a teroristička organizacije, isto tako i zemlje članice Europske unije govore da je teroristička ogranizacija. Francuska je na zgradi svoje državne televizije istakla poster terorističkog vođe, a policija je to samo promatrala. Kako će sve to objasniti? Je li to solidiranje u borbi protiv terorizma? Tijekom bilateralnih sastanaka nam kažu: ‘Mi smo uz vas u borbi protiv terorizma’. Ne vjerujemo vam, niste uz nas, jer da jeste ne bi ih štitila vaša policija. U Njemačkoj šetaju, pritom ih štiti policija, vika i galama, uz to šetaju noseći postere. Nisu iskreni. Ja ih pozivam najprije da budu iskreni. Neka kasnije ne ustaju i od nas traže usluge. Neka znaju da sve ima svoj odgovor”, poručio je Erdogan.

Autor: Vijesti.ba

ZADNJE VIJESTI