fbpx

Erdogana redom još primili i Zvizdić, Bevanda i Šarović

Autor: D. Jelić

SARAJEVO - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr.Denis Zvizdić sastao se jučer u Sarajevu sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom i iskazao zadovoljstvo zbog njegove posjete BiH.

Rekao je da su odnosi između Turske i BiH dobri i prijateljski i upoznao ga  sa prioritetnim programskim mjerama i ciljevima Vijeća ministara. Istaknuo je da su u ovom periodu otvoreni pozitivni procesi na putu ka Europskoj uniji i rekao da su  ključni prioriteti rada Vijeća ministara europski put, ekonomske reforme, vladavina prava i efikasna borba protiv korupcije, kriminala i terorizma.

Predsjednik Erdogan je čestitao predsjedavajućem Zvizdiću imenovanje i poželio uspjeh u radu. On je rekao da je u njegovoj delegaciji veliki broj ministara i istaknutih privrednika koji su spremni da surađuju, ostvaruju kontakte i investiraju u BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je izrazio zadovoljstvo zbog skorog stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji će otvoriti novo poglavlje za BiH i unaprijediti  poslovno okruženje za strane investitore. Naglasio je da Vijeće ministara već vrlo aktivno radi na tome.

Sastanku sa turskim predsjednikom su prisustvovali ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Autor: D. Jelić

ZADNJE VIJESTI