fbpx

Evo koliko košta obilat studentski ručak, a koliko obrok kad državni Pleter naplaćuje od države!

Autor: dnevno.ba

Bura oko državne tvrtke Pleter usluge koja je preuzela pripremanje hrane za stradale u potresu nakon 12 dan od potresa, ne jenjava. Naime, osim što su se na društvenim mrežama pojavila fotografije obroka Pleter usluga, a za koje predsjednik uprave iste , general Mareković, tvrdi da nisu fotografije Pleterovih broka za stradale u potresom pogođenom području, daleko je spornija cijena.

Predsjednik Uprave tako jedne velike državne tvrtke s 1200 zaposlenika, odokativno je za Nova TV izjavio kako će cijene Pleterovih obroka biti od 20 do 30 kuna, kao da ta tvrtka ne zna u lipu koliko koji obrok košta i koliko će isti naplatiti od države.

I dok čekamo malo detaljniji opis cijene obroka, menija i troškova od strane Pleter usluge doo, a za čije smo informacije poslali upit, zanimljivo je spomenuti sljedeće:

U razgovoru s osobom dobro upućenom u rad studentskih menzi (podaci poznati redakciji) doznajemo kako obilat studentski obrok koji se sastoji od juhe, glavnog jela, salate, voća, soka i kolača košta 23,00 kn za studenta, čiji je realan trošak, dakle samih namirnica, govori nam sugovornik maksimalno 12,00 kuna.

Dodaje nam sugovornik kako su u 23,00 kn uključeni i priprema, i sva davanja, pa i konačna zarada.

”Nema tu velike filozofije, tako rade sve studentske menze”, govori naš sugovornik.

Podsjetimo i kako je i cijena saborskog obroka niža od ovog Pleterovog za stradale u potresu. Početkom prošle godine jedan je građanin ušao u saborsku kantinu te fotografirao račun iz kojega je vidljivo da je glavno jelo (kotlet u umaku s kroketima) s prilogom 15 kuna. U kantini zastupnici sami uzimaju ručak, a pored postoji i prostor – restoran u kojemu se poslužuje isti meni, samo ga poslužuju konobari. Tamo je cijena istog obroka par kuna veća – 23 kune.

Građani su zgroženo komentirali cijenu obroka za stradale jer je tolika cijena obroka i u brojnim restoranima koji nude gablece, a koji moraju paziti na zaradu, isplaćivati plaće, plaćati PDV…

“Firma Pleter počinje kuhati ručak na područjima pogođenim potresom i za to će biti plaćena, hrana koju kuhaju dolazi iz robnih rezervi koje su već plaćene i iz donacija a istovremeno ugostitelji koji ne smiju zarađivati smiju kuhati besplatno”, napisao je član Udruge Glas poduzetnika na grupi na Facebooku.

Na Facebook stranici Glasa poduzetnika, uz detaljne informacije o radu ugostitelja na potresom pogođenim područjima podijeljene su i fotografije za koje tvrde kako prikazuju Pleterove obroke koji su se dijelili stradalima u potresom pogođenim područjima

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI