fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FERAGET: “Kada u uređenom društvu vam neko ubije dijete, istraga mora pokazati ko je ubica”

Autor: dnevno.ba

Nakon ročišta o produženju pritvora po prijedlogu Tužilaštva za Hasana Dupovca i Zijada Mutapa novinarima se obratio advokat porodice Memić Ifet Feraget rekavši se ovdje radi o očiglednom zataškavanju ubistva mladića što oni ponavljaju pet godina.

Kako je rekao Feraget, u tih pet godina nije se ništa saznalo, osim da su tužioci, policajci i doktori pokušali zataškati jedno ubistvo.

“Ono što je jako neobično jeste da se citiraju akti lonih protiv kojih je podnesena krivična prijava. Da biste dokazali da neko nije osnovano sumnjiv za krivično djelo vi citirate akte kantonalnih tužilaca protiv kojih je podnesena krivička prijava zbog zataškavanja”, kazao je Feraget.

Feraget je istakao da su izneseni svi dokazi i da su oni dokazali da nije bilo saobraćajne nesreće.

“Tužilaštvo nije ni dokazalo da se desila nesreća. Stalno akcentiram da se na ova dva slučaja, lomi cijela situacija. Pravo postoji zbog ljudi. Kada vam neko ubije dijete, pravo treba provesti efikasnu istragu i da kaže ubica je taj i taj. Da niko ne uzima pravdu u svoje ruke, da živimo u uređenom društvu”, dodao je Feraget.

Feraget je dodao da u ovih pet godina koliko prati ovaj slučaj vidi da je jedan od problema koji potenciraju advokati osumnjičenih snaga medija. Naglasio je da misli da ovdje mediji nisu tek tako prisutni, već da postoji razlog zašto je ovaj slučaj toliko poznat u javnosti.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});