fbpx

Festival cenzure i anarhije u privatnom gradu

Autor: Boris Britvar

ZENICA -Predstojeća sjednica Gradskog vijeća na najbolji način oslikava stvarno stanje u Zenici.

Građanima i gradskim vijećnicima je uskraćen uvid u materijale za sjednicu Gradskog vijeća koja je zakazana za četvrtak 11.04.2019.godine kao da je riječ o najvećoj tajni novog svjetskog poretka, što nedvojbeno ukazuje na činjenicu da je sistem korumpiran, neefikasan i partijski premrežen, a mali čovjek razočaran, uplašen i dezorjentiran. Elita na vlasti beskurpulozno sahranjuje talente, mladost i starost, i uopće sve što vrijedi u našem gradu.

Aferim, gospodo iz Gradske uprave.

U posljednje dvije godine je nezakonito potrošeno 100 milijuna KM bez ikakvih rezultata, grad nema osnovne razvojne dokumente kao što su Prostorni plan i Strategija razvoja, građevinske dozvole se izdaju apsolutno nezakonito, Gradska uprava raspolaže imovinom grada kao svojom privatnom imovinom, itd.

U zadnjih nekoliko dana smo svjedoci da se Predsjedavajućem Gradskog vijeća zabranjuje pristup pečatu i memorandumu Gradskog vijeća, materijali za sjednicu se skrivaju od građana i vijećnika, Izvještaj o radu gradonačelnika bi navodno trebao podnijeti tajnik ureda gradonačelnika, Program rada gradonačelnika za 2019.godinu ne postoji, a zahtjevi za poštivanje Zakona Bosne i Hercegovine se kvalificiraju kao opstrukcija razvoja grada.

Sve riječi su potrošene, razuma već odavno nema, Zakon je mrtvo slovo na papiru, a ostaje nam samo želja da umremo prirodnom smrću.

Što se još treba desiti da se gradski vijećnici i stranke koje participiraju u Gradskom vijeću probude, zaustave degradaciju Zenice i pokrenu izglasavanje povjerenja gradonačelniku koji je sve, samo ne gradonačelnik.

Građani Zenice bi konačno trebali shvatiti da ne postoje lijevi, srednji i desni, nego dobri i zli.

Autor: Boris Britvar

ZADNJE VIJESTI