fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Filipinski boksač kandidat na predsjedničkim izborima 2022.

Autor: Dnevno.ba

Boksač Manny Pacquiao objavio je u nedjelju da će se kandidirati za predsjedničke izbore 2022. na Filipinima i tako dokončao mjesece nagađanja hoće li prihvatiti prijedlog frakcije vladajuće stranke.

“Kucnuo je trenutak, spremni smo za izazov predsjedničkih izbora”, rekao je proslavljeni 42-godišnji Pacquaio, prenosi Hina.

Zvijezda filipinskog boksa i sada senator u gornjem domu filipinskog parlamenta Pacquaio je pristao biti kandidat frakcije koja se  odcijepila od stranke PDP-Laban sadašnjeg predsjednika Rodriga Dutertea.

“Borac sam i uvijek ću biti borac u ringu te izvan njega”, rekao je senator Pacquaio u govoru u skupštini. “Prihvaćam nominaciju kao kandidat za predsjednika Republike Filipini”, rekao je.

Duterte se prema ustavu više ne može natjecati nakon dva mandata, ali pokušava tome doskočiti nastojeći se kandidirati za potpredsjednika.

Međutim, iako je jedan od najvećih boksača svih vremena i unatoč svojoj popularnosti Pacquaio  zaostaje u anketama za Duterteovom kćeri Sarom Duterte-Carpio, piše agencija Reuters.

Pacquiao je nekada bio blizak saveznik Dutertea no danas optužuje predsjednika za nestanak više od 10 milijarda pesosa (oko 200 milijuna dolara) pomoći koja je trebala biti podijeljena siromašnim obiteljima u pandemiji covida-19.

To je tek jedna stavka u golemom korupcijskom lancu koji Pacquiao najavljuje istražiti.

Rat korupciji najavio je kada je Senat otvorio istragu o nabavi medicinskog materijala i opreme koju je vlada kupovala u vrijeme pandemije.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});